NaslovnaNovostiNeverovatan snimak: Dron uleteo kroz otvorena zadnja vrata ruskog BVP-a

Neverovatan snimak: Dron uleteo kroz otvorena zadnja vrata ruskog BVP-a

Na mrežama se pojavio novi video snimak iz rata u Ukrajini. Ovog puta, kamera postavljena na drona kamikaze snimila je više nego zanimljive, potpuno jedinstvene snimke.

Na snimku su zabeležene poslednje sekunde ruskog borbenog vozila pešadije. Ono što je u ovom slučaju interesantno je da dron kamikaza juri borbeno vozilo veoma nisko, tek nešto više od metar iznad tla. Zadnja vrata BVP-a su širom otvorena, a ruski vojnici sede na kupoli.

Na snimku je čak zabeleženo, u poslednjim sekundama, kako se jedan od ruskih vojnika okreće i brzo puca iz svoje automatske puške. Dron zumira ka dva otvora, a onda se snimak prekida zbog detonacije kamikaze.

Neprijatelj napreduje

Video je deo dužeg videa [1:51 min] objavljenog originalno na Fejsbuku. Snimak je ukrajniski a objavljen 27. decembra i govori o onome što se po njima dogodilo u poslednja 72 sata. U videu se navodi da „neprijatelj napreduje sa mehanizovanim jedinicama, ponekad u više pravaca, isporučujući masivnu artiljerijsku vatru“. Ovo su reči komandanta Dmitra, koji je, prema objavi na Fejsbuku, komandant specijalne jedinice Severne divizije Nacionalne garde „Omega“.

Prema informacijama sa Fejsbuk posta, ova ukrajinska borbena jedinica je za nedelju dana uspela da uništi sedam ruskih borbenih oklopnih vozila. Prosek im je navodno vozilo dnevno. „Neprijatelj pokušava da uđe u Avdijevku sa boka, ali je naša vojska uz fantastične napore uspeva da zadrži ovog strateškog pratioca na prilazima Donjecku“, navodi se u publikaciji.

1 KOMENTAR

  1. Ово је анимација и пун је YT таквих видеа. Што би неко возио транспортер у сред зиме са отвореним вратима? Друго, ти дронови имају долет од 5 километара, и за то време мора све да се одради иначе се окреће сам и враћа назад. Следеће, ти дронови могу да носе стотинак грама терета, што је премало да би се нанела било каква штета оклопном транспортеру. Кад не можеш у борби, можеш да побеђујемо на компјутеру играјући се сам са собом.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave