Naslovna Novosti Nove hipersonične krstareće rakete na ruskim lovcima, KH-47M2 Kindžal

Nove hipersonične krstareće rakete na ruskim lovcima, KH-47M2 Kindžal

3
kindzal kh 47m2
kindzal H-47M2 u trenutku lansiranja
google news

Rusija namerava da naoruža svoje vazduhoplovstvo novim hipersoničnim krstarećim raketama, izvestila je državna novinska agencija Interfaks, a prenosi Reuters pozivajući se na komandanta snaga.

U intervjuu za novine ruskog ministarstva odbrane, Sergej Kobilaš, komandant, rekao je da se razvoj i isporuka celokupnog vazduhoplovnog naoružanja, uključujući nove krstareće hipersonične rakete, obavlja za avijaciju dugog dometa.

mig-31 kinžal
mig-31 kinžal

Scramjet motori omogućavaju raketama da putuju izuzetno velikim brzinama, što ih čini težim za obaranje od običnih krstarećih projektila. Nuklearna trijada Rusije uključuje flotu bombardera dugog dometa koji mogu da ispaljuju i nuklearne i konvencionalne rakete.

Ruski komandant, međutim, nije izneo sve detalje o novoj hipersoničnoj raketi, kao što je njen domet.

Hiperzvučna raketa Kinžal KH-47M2 već se pokazala efikasnom u Ukrajini, gde ih MiG-31 ispaljuje na ukrajinske ciljeve. Rakete su opisane kao veliki izazov za ukrajinske snage protivvazdušne odbrane.

novi ruski priobalni hipersonicni raketni sistem koristice rakete cirkon
novi ruski priobalni hipersonicni raketni sistem koristice rakete cirkon

Rusko Ministarstvo odbrane je nedavno saopštilo da je interkontinentalna hipersonična raketna jedinica „Avangard“ započela borbeno dežurstvo u oblasti Orenburg. Ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno je rekao da je Rusija počela serijsku isporuku hipersoničnih raketa Cirkon ruskoj mornarici.

„Pokrenuli smo serijske isporuke hipersoničnih raketa Cirkon u mornarici“, rekao je Šojgu. „Fregata Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov sa vrhunskim pomorskim hipersoničnim raketnim sistemima Cirkon prolazi završne pripreme pre nego što krene u misiju po okeanima.

Cirkon
Cirkon

Hipersonično oružje putuje brzinom od najmanje 5 maha (pet puta brže od zvuka). Hipersonična bojeva glava balističke rakete koja može manevrisati i “jedriti” hipersoničnim brzinama. Koristi se na balističkim projektilima da bi se promenila njihova putanja.

Za razliku od balističkih projektila, hipersonično oružje ne usvaja balističku putanju i može manevrisati na putu do svog odredišta. Hipersonične rakete mogu da izbegnu detekciju postojećih sistema protivvazdušne odbrane zbog svoje brzine, mobilnosti ali i niskog leta.

3 KOMENTARA

  1. Tekstopisac promašio naslov! Kindžal je iskander, iskander je balistička raketa koja se ispaljuje sa zemljanog lansera, a kindžal se lansira sa aviona i nije krstareće nego balistička raketa.

  2. Ma Rusi čemu propaganda i slavopojka kad vam nacisticke SAD i EU ubijaju vaše vojnike,sramota,povucite se i priznajete poraz ili uradite to što treba i mir za 48 časova.

  3. Браћо Руси све вам је јасно да нема заустављања пред сотонама.Милостиви Бог дат ће снаге свом народу.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version