NaslovnaNovostiZastrašujući snimak prikazuje ruskog vojnika kako puca na lansere raketa S-300

Zastrašujući snimak prikazuje ruskog vojnika kako puca na lansere raketa S-300

Zastrašujući snimci su se pojavili sa ukrajinske linije fronta na kojima se vidi kako ruski vojnik uništava ukrajinski raketni bacač sa veoma bliske udaljenosti i šta se dalje dešava može se vrlo dobro zamisliti.

Video sa Telegram kanala Sputnjika počinje sa ruskim borcem naoružanim nečim što izgleda da je mitraljez PKM opremljen je zapaljivim patronama. Vojnik zauzima poziciju da puca i cilja na ukrajinski S-300 raketni bacač.

Posle nekoliko trenutaka, vojnik povlači okidač svog mitraljeza, očekujući da će možda oštetiti hardver ili izazvati manju eksploziju koja će učiniti lanser neupotrebljivim.

Međutim, odmah nakon što se povuče okidač, bacač projektila eksplodira, čiji plamen zahvata napadača, a možda i njegovog saborca koji snima video. Prema video izdavačima, vojnik koji uništava raketni bacač S-300 pripada ruskom 255. puku.

Sputnjik na telegramu tvrdi da niko od vojnika na snimku nije povređen. Međutim, sudeći po veličini eksplozije, teško je oceniti da li su pripadnici jedinice zadobili nikakve povrede.

Lanser S-300 može da nosi četiri projektila, od kojih svaka radi na isparljivom čvrstom raketnom gorivu i naoružana je velikim eksplozivnim fragmentacionim bojevim glavama težine negde između 100 i 150 kilograma.

S-300 na paradi

Pucanje na lanser iz takve blizine mogao bi biti pokušaj ruskih snaga da učine snimak dramatičnijim kako bi privukao pažnju jer Ukrajina, uz instrukcije SAD, prednjači u pogledu informacionog rata.

Video snimci uništene ruske vojne opreme svakodnevno su zastupljeni u svim zapadno kontrolisanim ili ostrašćenim društvenim mrežama, daleko više u poređenju sa opremom koja pripada ukrajinskim snagama.

Zanimljivo je i to što se na ovom snimku vidi kako se uništava lanser S-300, najnoviji u nizu brojnih sistema S-300 koje su izgubile ukrajinske snage, a koji su poslednjih meseci postali sve veći razlog za zabrinutost zvaničnika u Kijevu.

2 KOMENTARA

  1. Ovaj snimak je star bar 6 meseci, jer sam ga gledao kad se pojavio na jednom od telegram kanala koje pratim povodom rata u Ukrajini. Ima i drugi snimak istih vojnika koji, ovoga puta sa veće udaljenosti, unistavaju drugi lanser S-300,

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave