NaslovnaNovostiTvrđava na točkovima: Rusija prikazala teški oklopni voz

Tvrđava na točkovima: Rusija prikazala teški oklopni voz

Rusko ministarstvo odbrane je 7. decembra objavilo video snimak oklopnog voza koji je rasporedio sredstva za SVO u Ukrajini.

Na snimku se vidi kretanje oklopnog voza, sa vojnicima i “pokrivaju” okolinu protivavionskim topovima, mitraljezima i snajperskim puškama.

Na snimku se vidi posada protivavionskih topova kalibra 23 milimetra stacionirana na otvorenim vagonima. Kada se voz zaustavi, saperi i detektori mina proveravaju mostove i železničke pruge.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, specijalni voz je projektovan za tehničko izviđanje, deminiranje, obnovu železničke pruge i još mnogo toga.

Vjačeslav, šef posade protivavionskih topova, rekao je da „tokom kretanja dejstvujemo po niskoletećim letelicama sa mogućnošću gađanja do 1,5 kilometara. Takođe, dejstvujemo protiv lakih oklopnih vozila sa mogućnošću gađanja do 2,5 kilometara. Podrška smo našim trupama – a ovo što vidite je samo najosnovinije.

Dodatni zadatak oklopnog voza je da garantuje bezbednost vozova koji prevoze različite vrste tereta, osoblja i opreme. Po potrebi, voz može poslužiti i kao pouzdana zaštita za vozove koji prevoze civile.

Šef specijalnog voza Sergej je rekao: „Prvi je u koloni. Njegov glavni zadatak je da prvi primi udarac ukoliko se aktiviraju eksplozivne naprave. Sadrži materijale gornje strukture koloseka koji nam omogućavaju da u najkraćem mogućem roku obnovimo uništene segmente.

Izvestija, državna novinska agencija, nedavno je objavila video snimak na kojem je prikazan oklopni voz po imenu Amur. Sličan voz, poznat kao Jenisej, poslat je u martu za Melitopolj u jugoistočnoj ukrajinskoj Zaporoškoj oblasti, koju je Rusija anektirala u septembru.

Prema objavi novinara Izvestija, oklopni voz je korišćen za pregled potencijalno opasnih deonica pruge. Novinar je rekao da bi voz mogao biti i borbeni diverzant, jer je opremljen protivavionskim topom ZU-23-2.

Veruje se da Rusija poseduje četiri oklopna voza iz postsovjetskog doba. Međutim, do kasnih 2000-ih, ovi vozovi su uglavnom bili rastavljeni. Ministar odbrane Sergej Šojgu odobrio je vraćanje ovih vozova u borbenu upotrebu 2016. godine.

IzvorRIA

2 KOMENTARA

  1. Rusi izgleda još nisu shvatili da je 2022. godina pa ratuju na isti način kao 1945. pa onda nije ni čudo što nikako da pobede Ukrainu. Nadam se samo da ne izgube rat i od Ukraine i da ponovo neki Ukerainac ne stavi Ukrainsku zastavu na vrh Kremlja kao što je uradio n Rajhstag u Berlinu.

    • Prvo na mapama pogledaj kolika je Rusija po veličini, a onda pročitaj neku knjigu 2. Svetskom ratu. Sve će ti se kasti samo…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave