NaslovnaNovostiRuska PVO ažurirala softver kako bi lakše obarala HIMARS

Ruska PVO ažurirala softver kako bi lakše obarala HIMARS

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su nadograđeni i sada su u stanju da lako otkrivaju i uništavaju rakete ispaljene iz američkog visokomobilnog artiljerijskog raketnog sistema (HIMARS) zahvaljujući novom softveru, izvestile svu u petak RIA Novosti, pozivajući se na neimenovanog ruskog vojnog komandanta.

HIMARS
HIMARS

Ukrajinske snage su prvobitno koristile oružje iz sovjetske ere, ali su prešle na oružje koje su obezbedile zemlje NATO-a, uključujući rakete HIMARS za koje se ispostavilo da su „promenile igru“.

„Sada nemamo problema da ih otkrijemo, pratimo i uništimo“, rekao je vojni komandant, prenele su Ria Novosti. Prema izveštaju, njegova jedinica u Zaporožju oborila je 10 projektila HIMARS, od kojih četiri u poslednjih mesec dana.

Pentagon je Ukrajini dao velike količine oružja u vrednosti od 19 milijardi dolara. Američko ministarstvo odbrane objavilo je 23. novembra najnoviju vojnu pomoć Kijevu, uključujući 38 HIMARS-a i odgovarajuću municiju.

008 most he kahovska ostecen udarima himars
Most HE Kahovska ostecen udarima HIMARS

Pentagon je u četvrtak dodelio Lockheed Martinu ugovor vredan 431 milion dolara za proizvodnju HIMARS-a koji su potrebni da bi se popunile iscrpljene američke i ukrajinske zalihe. Planirano je da posao bude završen do kraja 2025. godine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave