NaslovnaNovostiBajdenova administracija na mukama da plati 20 milijardi za oružje Ukrajini

Bajdenova administracija na mukama da plati 20 milijardi za oružje Ukrajini

Bajdenova administracija pokušava da plati 20 milijardi dolara za oružje Ukrajini dok republikanci upozoravaju na predstojeće revizije kada preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom u januaru.

Prema Fox News-u, Bajdenova administracija je pregledala samo 10% od 22.000 komada oružja koje je SAD donirala Ukrajini od kraja februara do novembra.

Odakle dolazi pomoć Ukrajini
Odakle dolazi pomoć Ukrajini

Republikanci žele revizije kako bi se utvrdilo kuda ide sva vojna pomoć i koliko je završava u pogrešnim rukama. Američka predstavnica Mardžori Tejlor Grin obećala je da će “vladu smatrati odgovornom” za trošenje na ukrajince.

Senator Rend Pol je na Tviteru upitao: „Zar neko nije pokušao da zakonski ovlasti posebnog generalnog inspektora da kontroliše potrošnju na Ukrajinu?

Američka vlada je već obećala više od 52 milijarde evra vojne, finansijske i humanitarne pomoći Kijevu od početka rata u februaru 2022. godine, što je mnogo više nego bilo koja druga nacija ili čak sve nacije zajedno, prema podacima koje je dao Statista.

Saveznici Amerike u Evropi su izrazili nezadovoljstvo skepticizmom republikanaca prema pomoći Ukrajini i nadaju se da takve mere neće dovesti do smanjenja finansiranja Ukrajine i na kraju do „pobede Rusije“. Član parlamenta U.K. Tobijas Elvud optužio je republikance da nametanjem strože kontrole i nadzora nad vojnom pomoći Kijevu idu na ruku Putinu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave