NaslovnaNovostiIran: Razvili smo prvu hipersoničnu balističku raketu!

Iran: Razvili smo prvu hipersoničnu balističku raketu!

Iran je razvio svoju prvu domaću hipersoničnu balističku raketu, izjavio je u četvrtak general Amir Ali Hadžizade, komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Korpusa garde islamske revolucije (IRGC, elitne jedinice Oružanih snaga).

„Ova nova raketa će proći kroz sve sisteme za testiranje protivraketne odbrane i ne mislim da će postojati tehnologije sposobne da joj se suprotstave decenijama“, rekao je Hadžizadeh, a prenosi list Tasnim.

Šef Vazdušno-kosmičke divizije Revolucionarne garde Amir Ali Hadžizadeh

On je istakao da je razvijena raketa „rešenje za uništavanje protivraketnih sistema neprijatelja“. Prema njegovim rečima, razvoj takvog naoružanja je veliki skok u proizvodnji raketa.

U avgustu je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC) najavio da će Iran uskoro predstaviti novu stratešku raketu. Postoji mogućnost da nova raketa ima „hipersoničnu tehnologiju“, rekao je on.

iran razvili smo prvu hipersoničnu balističku raketu!
ilustracija

Amir-Ali Hadžizadeh je ranije rekao na marginama nedavnih masovnih zajedničkih vojnih vežbi IRGC-a, nazvanih Veliki prorok 17, da su balističke rakete iranske proizvodnje postale sposobne za manevrisanje, što ih čini gotovo nemogućim za presretanje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave