NaslovnaOružjeNovo OružjeTurska predstavila pušku KNG-C5, Indonezija je odmah kupila

Turska predstavila pušku KNG-C5, Indonezija je odmah kupila

Oružje za ličnu odbranu, puška KNG-C5, koju je razvio Kale Kalıp, prvi put je predstavljeno na sajmu odbrambene industrije Indo Defence 2022 u Indoneziji.

Tokom sajma, generalni direktor Kale Kalıpa Selim Erol dao je informacije o KNG-C5 i takođe pomenuo intenzivne izvozne aktivnosti Kale Kalıpa u regionu.

turska predstavila pušku kng c5, indonezija je odmah kupila 2
Kale Kalıp kng-c5

Kale Kalıp je po drugi put prisustvovao Sajmu odbrane Indo Defence. “Na ovaj sajam smo doneli i naše nove i postojeće proizvode. Kale Kalip prvi put na ovom sajmu lansira pušku KNG-C5. Poneli smo i naš pištolj KMR 762 koji ćemo uskoro proizvesti i isporučiti indonežansoj policiji.

Prisustvo Kale Kalıpa na indonežanskoj izložbi može se računati kao uspeh nakon što je postalo jasno da je Indonezija načinila prvu porudžbinu kontigenta KNG-C5. Turski proizvođač definiše KNG-C5 kao pušku nove generacije.

Poslednjih godina turska kompanija razvija intenzivan izvoz u regionu. Skoro 80.000 vojnih proizvoda, oružja, artikala i pribora prodao je Kale Kalip u ovom delu azijskog kontinenta. Pored KNG-C5, kompanija je predstavila i KMR-762, koji je već u prodaji. Prvu narudžbu jurišne puške KMR-762 Indonezija je izvršila u martu ove godine, a kompanija je saopštila da je spremna da isporuči poručenu količinu.

KNG-C5

KMR-762 7.62x51mm NATO snajper

KMR762 je prvi put predstavio Kale Kalib tokom Turskog međunarodnog sajma odbrane i bezbednosti IDEF 2019. Zatim je snajperska puška redizajnirana u skladu sa zahtevima turske odbrane.

KMR-762 7.62x51 mm NATO .308 WIN snajper

A2 verzija KMR-762, sa svojim ergonomskim dizajnom i multifunkcionalnim kundakom, sa svim funkcionalnim karakteristikama koje snajperista može poželeti, takođe je bila izložena na sajmu IDEF 21 u Turskoj.

KMR-762 ima dve različite verzije cevi, 18″ i 20″. Verzija cevi od 20 inča je teška 5,3 kg [bez okvira i dodataka] i ima efektivni domet od 800 metara, a okvir je kapaciteta 10 i 20 metaka. KMR-762 ima aluminijumski usadnik i može se koristiti sa obe ruke. Početna brzina vatre je u opsegu od 800 m/s.

KMR762 ima gasni klip kratkog hoda i rotirajuću glavu. Klipni sistem je podesiv u dva položaja. Cev je hladno kovana, hromirana iznutra i mangan fosfatnim premazom spolja. Omogućava ugradnju dodatne opreme preko Picatinni šina sa gornje, donje i bočnih strana. Modularni mehanički nišan je podesiv, sklopiv, a kundak ima četiri teleskopska položaja.

Turska predstavila pušku KNG-C5, Indonezija je odmah kupila

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave