NaslovnaNovostiRuske trupe grade tri odbrambene linije izvan Hersona pripremajući povlačenje ili zamku

Ruske trupe grade tri odbrambene linije izvan Hersona pripremajući povlačenje ili zamku

Rusija gradi tri odbrambene linije na levoj obali reke Dnjepar kod Hersona. Satelitski snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da ruske trupe kopaju rovove i opremaju vatrenu liniju.

Satelitski snimci Planet Labs

Prva linija ide duž Dnjepra, druga – 5-10 km u unutrašnjost, a treća – na udaljenosti od 20-25 km od ušća reke. Elementi odbrambene linije mogu se videti na relativnoj udaljenosti od Dnjepra – u zalivu Jagorlicki na obali Crnog mora. Prema snimcima, linije su dugačke 180-200 km.

Satelitski snimci Planet Labs

Ranije je zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov govorio o verovatnom povlačenju ruskih trupa iz Hersona, pozivajući stanovništvo da se preseli na levu obalu.

Izgradnja odbrambenih linija može ukazivati na odbijanje Oružanih snaga Rusije da krene u ofanzivu u južnom pravcu. Međutim, ukrajinski analitičari su već komentarisali da bi ono što izgleda kao priprema za povlačenje moglo da se pretvori u zamku.

Satelitski snimci Planet Labs

Natalija Humenjuk, portparol južne vojne komande Ukrajine, rekla je da Rusija možda namerno stvara utisak da su naselja napuštena, da je bezbedno ući u njih, dok se pripremaju za iznenadne napade.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave