Naslovna Avijacija Redak video: Ruski Su-25 u rizičnoj borbi protiv prenosnog raketnog sistema

Redak video: Ruski Su-25 u rizičnoj borbi protiv prenosnog raketnog sistema

0
ruski su 25 ispaljuje rakete kako bi izbegao pogodak prenosnog raketnog sistema
ruski su 25 ispaljuje rakete kako bi izbegao pogodak prenosnog raketnog sistema
google news

Pojavio se redak snimak ruskog Su-25 „Frogfoot“ koji lansira rakete direktno na ukrajinske položaje zapadno od Donjecka. Video je snimljen negde iznad Marinke, malog grada koji se nalazi u Pokrovskom okrugu u Donjeckoj oblasti.

Kratak video snimak koji traje 54 sekunde prikazuje dva jurišna aviona Su-25 kako lete nisko i ispaljuju nekoliko raketa prema, kako izgleda, ukrajinskim položajima.

Zanimljvo je da se vidi kako Su-25 lansiraju rakete direktno prema svojoj meti, a da ih ne ispaljuju u vazduh, što je retkost. Su-25 obično ispaljuje svoje rakete u blagom usponu radi boljeg dometa kada želi da izbegne približavanje meti zbog pretnje od neprijateljskih prenosnih PVO sistema.

Kompjuter za napad aviona uzima u obzir balistiku oružja i preovlađujući vetar, kako bi izračunao domet, visinu i ugao penjanja za preciznu isporuku i daje signale za lansiranje pilotu. Kako je letelica blizu mete, pilot ispaljuje rakete u metu sa visine u laganom zaronu, kao što se vidi na snimku.

Preciznost napada je veća kada je domet kratak, ali je rizik za pilota i avion drastično veći.

Su-25 pretrpeo najviše gubitaka

Ruski i ukrajinski borbeni piloti lete avionima opasno blizu zemlje, uglavnom da bi izbegli otkrivanje od strane neprijateljskih radarskih sistema. U ovom slučaju, čini se da ruski Su-25 lete blizu cilja kako bi postigli preciznost u svojim napadima.

SU-25 299. JURIŠNE BRIGADE
SU-25 299. JURIŠNE BRIGADE Ukrajine

Bez obzira na razlog, taktika niskog leta izlaže letelicu neprijateljskim raketnim sistemima, koji su pak uzrok većine obaranja aviona obe strane tekućeg sukoba u Ukrajini.

Frogfoot, korišćen od strane vazduhoplovnih snaga obe strane, pretrpeo je najviše gubitaka od bilo kog tipa taktičkih mlaznjaka sa fiksnim krilima koje smo imali prilike da vidimo u ovom sukobu. Prema podacima koje je na osnovu vizuelnih potvrda prikupio blog za praćenje gubitaka u sukobima Oryx, do sada, oštećeno je 37 Su-25, od kojih su 23 ruska. Od tih 23, veruje se da su četiri uništena u incidentima koji nisu povezani sa borbom. Najmanje po jedan Su-25 sa obe strane je pretrpeo oštećenja koja se ne mogu remontovati.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version