NaslovnaAvijacijaZašto se ruska posada Su-30 nije katapultirala nakon 'poniranja'?

Zašto se ruska posada Su-30 nije katapultirala nakon ‘poniranja’?

Posle Su-34, desilo se da je i drugi ruski lovac „zaronio” u civilnu stambenu zgradu, što je izazvalo mnoga pitanja. Su-30 Flanker srušio se 23. oktobra na stambenu zgradu u Irkutsku u Sibiru. Oba pilota su poginula, a šteta je ogromna.

Srušeni lovac nije učestvovao u neprijateljstvima, obavljao je probni let. Poslednji korak pre nego što serijski avion uđe u službu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Prvi koji smo pomenuli, Su-34 Fullback, takođe se srušio na zemlju posle trenažnog leta. To se dogodilo u Jejsku na jugu Rusije 17. oktobra nakon što se jedan od dva motora zapalio. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je uzrok „curenje goriva“.

U ovom trenutku, međutim, Moskva nema tačan odgovor šta je izazvalo prinjanje Su-30 u Sibiru. Preovladavaju spekulativne tvrdnje, ali je bolje sačekati da istragu o incidentu odredi istražni odbor Ministarstva odbrane.

Jedan od mogućih razloga pada Su-30 na stambenu zgradu bila je kontrolna greška. tj. greška pilota je više verovatna nego loš kvalitet aviona. Kontrolna greška bi objasnila i nemogućnost posade da se katapultira iz aviona.

Gospodin Vijainder Thakur, bivši oficir vazduhoplovstva i komandant eskadrile indijskih vazduhoplovnih snaga, razmišlja o mogućnostima. Prema njegovim rečima, odmah nakon kontrolne greške, borbeni avion je počeo naglo da „zaranja“ nadole. Nagla, promena visine i pravca dovela do „negativnog G“, što je zauzvrat dovelo do neuspeha posade Su-30 da se katapultira.

U toku spuštanja (sletanja), ili obrnutog manevra sa gubitkom visine, na telo pilota deluje suprotno opterećenje, kao posledica ubrzanja, nagore, prema gornjim delovima tela; ovo ubrzanje se naziva negativno „g” ubrzanje. Kada se to dogodi, krv ide veoma brzo i nakuplja se u glavi pilota. Nakon toga sledi otok lica kao rezultat punkcije krvnih sudova na licu i u glavi. Pritisak u grudima raste, pilotu preti opasnost od pucanja krvnih sudova, a vid se skoro gubi zbog spuštanja donjih kapaka preko očiju. Postoji termin za ovo fizičko stanje pilota i zove se „red out“. tj. pilot vidi svetlost koja sija kroz kožni sloj očnih kapaka.

Vatrogasci rade na mestu pada aviona u stambenu zgradu u gradu Irkutsku, Rusija, 23. oktobra 2022. godine.

Potvrdu za takve tvrdnje nalazimo u sličnom incidentu iz 2009. godine, kada se isti model lovca Su-30, ali indijskog ratnog vazduhoplovstva, srušio u Radžastanu. Greška u kontroli je uzrokovana greškom pilota koja je nenamerno prekinula Fly by Wire sistem.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave