NaslovnaNovostiU ruskim teritorijalnim vodama registrovane četiri podvodne eksplozije

U ruskim teritorijalnim vodama registrovane četiri podvodne eksplozije

Finski seizmolozi registrovali su nove podvodne eksplozije u teritorijalnim vodama Ruske Federacije. Informaciju je objavilo nekoliko Telegram kanala, ruski onlajn portal 47channel.ru ali i ukrajinski portal Obozrevatel. Podvodne eksplozije dogodile su se 20. oktobra 2022. godine, navodi se u dnevnom biltenu Instituta za seizmologiju Univerziteta u Helsinkiju.

u ruskim teritorijalnim vodama registrovane cetiri podvodne eksplozije
u ruskim teritorijalnim vodama registrovane cetiri podvodne eksplozije

U teritorijalnim vodama Rusije registrovane su misteriozne podvodne eksplozije. Reč je o Finskom zalivu. Seizmolozi kažu da su se dogodile četiri eksplozije 40 kilometara jugozapadno kod Primorska (Lenjingradska oblast). Sama finska granica nalazi se 30 kilometara od mesta koje je privuklo pažnju stručnjaka.

u ruskim teritorijalnim vodama registrovane cetiri podvodne eksplozije 2
u ruskim teritorijalnim vodama registrovane cetiri podvodne eksplozije 2

„Otkriveni su i identifikovani signali eksplozije, a nisu zemljotresi. Seizmički signal ne otkriva ko je to uradio i zašto“, navodi se u poruci.

Seizmički događaji su se desili od 12:35 do 18:32 po moskovskom vremenu. U 12.35 zabeležen je potres jačine 2,0, u 14.02 časova. – magnitudom 1,5, u 17.54 časova. – magnitudom 1,5, u 18.32 časova. – sa magnitudom od 1,4.

Na mapi koju su predstavili stručnjaci, podaci o seizmičkim događajima su označeni crnim krugovima. Eksplozije u kamenolomima, građevinarstvu, itd. – plavom bojom. Prema seizmolozima, događaji sa magnitudom od oko 2 su relativno retki.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave