Naslovna Analitika Ruski Su-57 pogodio ukrajinski Su-27 s leđa?

Ruski Su-57 pogodio ukrajinski Su-27 s leđa?

0
ruski su 57 pogodio ukrajinski su 27 s ledja
ruski su 57 pogodio ukrajinski su 27 s ledja
google news

Nema sumnje da rat u Ukrajini trenutno prodaje mnogo oružja. Pre svega, onog koji su isporučili sponzori Kijeva. Javnost ne treba da se čudi. Dokazane performanse proizvoda u realnim uslovima su ubedljivo najbolja reklama. Setite se turskog drona Barjaktar ​​TB2. Gde je bio pre tri godine, a gde je sada na međunarodnom tržištu bespilotnih letelica nakon što je zadao velike muke Rusiji?

Pre nekoliko dana pojavile su se vesti o dva oborena ukrajinska borbena aviona – Su-27 i Su-24. Izveštaji ukazuju na novi rekord ruske protivvazdušne odbrane. tj. Raketni sistem PVO S-300V4 ispalio je dve rakete koje su pogodile ukrajinski avion na udaljenosti od 217 km. Prethodni pogodak bio je 150 km udaljen od sistema S-400. Zatim je iznad Kijeva specifični S-400 oborio ukrajinski Su-27.

Ukrajinski SU-27

Poslednjih dana neki proruski onlajn portali počeli su da tvrde da je dva lovca oborio ruski stelt lovac Su-57. Military Watch, na primer, tvrdi da su ukrajinski avioni pogođeni s leđa raketom vazduh-vazduh R-37M. Ova raketa ima domet do 400 km.

Takve tvrdnje je teško dokazati. Ni Ukrajina ni Rusija nisu pružile dokaze o tome kakva je raketa oborila dva lovca. Takva situacija, međutim, otvara mogućnost Moskvi da reklamira svoj Su-57. Međutim, Moskva trenutno ne govori o Su-57, a analitičari i blogeri samo spekulišu.

R-37M

Međutim, Rusiji su potrebni pozitivni rezultati za njihovu avio-industriju, a isto važi i za Vašington.

Su-35 Flanker-E jedini je trenutno u serijskoj proizvodnji u Rusiji. Čak se pričalo da su Su-35 razmenjeni sa Iranom za njihove dronove. Su-57 čini flotu od samo šest aviona, ali Moskva do kraja godine očekuje još najmanje tri. Međutim, ovaj lovac je u početnoj fazi serijske proizvodnje. Razlog za to nije nužno rat u Ukrajini – Rusija je imala određenih problema i pre početka invazije.

Su-75 Check-Mate je u fazi razvoja. Postoje dva prototipa. Nedavno je Rusija objavila da će prvi let Su-75 biti obavljen 2024. Međutim, takve tvrdnje, postaju činjenica tek kada se akcija izvede. Nekoliko puta je pomeran datum kada bi Su-75 trebalo da poleti prvi put. Rusija je odavno zaboravila na svoj možda najperspektivniji lovac – MiG-35 Fulcrum F. Lak, veoma upravljiv sa odličnim sistemom avionike i naoružanja. Rusija nije našla kupce za njega i koliko znamo zadržala se na nekoliko prototipova.

Su-57 Felon i Su-75 Checkmate
Su-57 Felon i Su-75 Checkmate

Dakle, dva oborena ukrajinska lovca i nejasnoće o tome ko ih je oborio Rusija bi mogla da iskoristi kao reklamu za Su-57. U realnosti, ako apstrahujemo lične preferencije, sasvim je moguće da je Su-57 pogodio avione. Jedna od tvrdnji koje potkrepljuju ovu činjenicu je da su ukrajinski borbeni avioni bili uključeni u napad na zapadni deo Rusije.

Su-57 čuvaju upravo ovaj deo Rusije. Čak i kada su najavili prvi serijski proizveden lovac ove klase, on je odmah poslat u Zapadni vojni okrug Rusije. Takođe, Su-57 omogućava ratovanje izvan vizuelnog dometa. Su-57 takođe ima AESA radar. Su-57 se definitivno pre može nazvati udarni leteći kompjuter nego borac prsa u prsa.

Međutim, što duže bude trajao rat u Ukrajini, to može biti teže za rusku industriju.

Stoga je sasvim logično da prva linija ruske propagande kao i prva linija američke – pokušavaju da izgrade slike o uspesima svojih sistema oružja. Ako ovaj incident ostane neistražen, idelana je prilika da zasluge preuzme SU-57. Rat u Ukrajini i presija sa zapada sve više zatvaraju vrata ruskom oružju ka ostatku sveta. Pitanje je: kome će svet verovati?

Želimo da čujemo Vaše mišljenje

Ovaj članak izražava mišljenje autora koji nije povezan sa uređivačkim odborom publikacije. Ako želite da komentarišete učinite to u formularu ispod ovog teksta. Ukoliko imate svoj članak ili vest koju želite da objavimo, kliknite ovde. Želite više ovakvih članaka direktno na email? Prijavite se da biste dobijali naš bilten.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version