Naslovna Novosti Rekord: S-300V4 pogodio dva ukrajinska aviona na udaljenosti od 217 km?

Rekord: S-300V4 pogodio dva ukrajinska aviona na udaljenosti od 217 km?

0
ruska pvo oborila rekord dometa u borbi 40n6
ruska pvo oborila rekord dometa u borbi 40n6
google news

Kao odgovor na vazdušne napade ukrajinskih vazduhoplovnih snaga na mete u ruskoj oblasti Belgorod, sistemi protivvazdušne odbrane raspoređeni za odbranu te oblasti navodno su oborili svetski rekord u najdaljem pogotku, piše militarywatchmagazine.com

Izvor tvrdi da je Rusija oborila dva ukrajinska aviona pomoću PVO sistema S-300V4. Avioni Su-27 i Su-24 su oboreni sa dve rakete 40N6 na udaljenosti od 217 km. Domet jedne rakete 40N6 je 400 km, dok je njen minimalni domet nešto više od 5 km.

S-300V4

oruzjeonline.com ne može da potvrdi istinitost ovih tvrdnji. Militarywatchmagazine takođe nije pomenuo kada su i gde tačno oborene ukrajinske letelice.

Izvor tvrdi da su dva borbena aviona odgovorna za niz vazdušnih napada na ruske ciljeve, uključujući i u oblasti Belgoroda, poslednjih dana. Taktika koju su koristili ukrajinski piloti bila je „skakanje“. tj. oba lovca lete na malim visinama. Kada treba da lansiraju raketu izvan vizuelnog dometa, borci se penju na veću visinu, ispaljuju projektile i vraćaju se na prvobitnu malu visinu leta.

ruska pvo oborila rekord dometa u borbi 40n6

Tvrdi se da je ovo „ruski rekord“ za pogotke sa distance. Onlajn portal navodi da je S-400 oborio ukrajinski Su-27 iznad Kijeva u martu ove godine na udaljenosti od 150 km. Sada je, kaže MilitaryWatch, rekord poboljšan na „ekstremni domet“ od 217 km.

S-300V4

S-300V4 je protivvazdušni raketni sistem koji se transportuje šasijom na gusenicama, a ne na točkovima. Oružane snage Rusije raspoređuju S-300V4 u teško dostupnim područjima gde je nedostupan stajni trap S-300 ili S-400 koji je na točkovima.

40N6

Raketa 40N6 je namenjena za presretanje hipersoničnih ciljeva, kažu Rusi. Ova raketa takođe putuje hipersoničnim brzinama koje dostižu 14 maha. Kao što je gore pomenuto, domet 40N6 je 400 km, ali to se postiže i zahvaljujući sekundarnoj raketi integrisanoj u glavno telo. To je raketa 48N6DM čiji je domet 250 km.

40N6

Istina, do pre nekoliko godina, raketa 40N6 je imala najveći domet na svetu. Danas se, međutim, pretpostavlja da ne samo ruske već i pojedine zapadne rakete prevazilaze mogućnosti ove municije. Na primer, PVO sistem S-500 Prometej ima municiju mnogo većeg dometa.

Imate mišljenje?

Ovaj članak izražava mišljenje autora koji nije povezan sa uređivačkim odborom publikacije. Ako želite da komentarišete učinite to u formularu ispod ovog teksta. Ukoliko imate svoj članak ili vest koju želite da objavimo, kliknite ovde. Želite više ovakvih članaka direktno na email? Prijavite se da biste dobijali naš bilten.

HOW THE NEW 40N6 MISSILE WILL MAKE S 400 EVEN DEADLIER ?
40N6

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version