NaslovnaNovostiNeverovatno: Dron kamikaza oborio MiG-29 i ušao u legendu

Neverovatno: Dron kamikaza oborio MiG-29 i ušao u legendu

Pre skoro nedelju dana, ukrajinski MiG-29 je oboren od strane iranskog drona Shahed-136. Ovaj incident je slučajan, a ne dokazana borbena sposobnost oružja.

U poslednje vreme, prema zapadnim izvorima, ukrajinskim nebom leti iranski dron Shahed-136, koji pripada kategoriji lutajuće municije. Rusija se zvanično i dalje ne izjašnjava da li koristi iranske bespilotne letelice, ali sa druge strane pojavljuju se dokazi da to nije slučaj.

Delovi oborenog MiG-29

MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva srušio se 12. oktobra, nakon što je pogođen „od strane“ iranskog drona. Sve ovo se dešava oko 21:00 kada su pilot i njegova poverena borbena mašina u misiji da unište jato iranskih dronova Shahed-136.

Državni istražni biro Ukrajine saopštio je da su pilot i njegov MiG-29, navodno, oborili pet dronova kamikaza. To se dogodilo u blizini sela Turbov. Biro je dao verziju [još uvek pod istragom] onoga što se dogodilo, navodeći da su krhotine jednog ili više dronova pale u kokpit, tačnije, nije direktan sudar sa dronom bio razlog, kako navodi ukrajinski istražni biro, za obaranje lovaca.

TRENAŽNA VARIJANTA MiG 29U
Ilustracija / TRENAŽNA VARIJANTA MiG 29U

Shahed-136 nema oružje kao što su rakete vazduh-vazduh ili vazduh-zemlja. Iranski dron je zapravo leteća kamikaza sa eksplozivom. tj. Shahed-136 može oboriti drugo telo u vazduhu na dva načina: direktno pogoditi metu i aktivirati eksploziju, ili kao sto ukrajinski istražni biro navodi – raspršenim krhotinama raznetog drona.

Bilo kako bilo, dron je obavio odličan posao u ovom konkretnom slučaju.

Pilot ukrajinskog borbenog aviona je dobro, uspeo je da se katapultira i u bolnici se oporavlja, saopštili su ukrajinskog biroa. Takođe potvrđuju da su u toku istrage kako bi se utvrdio tačan uzrok obaranja lovca.

6 KOMENTARA

  1. Kao što sam već primjetio,Ukro/NATO fanovi,su uglavnom slabo upućeni u dotičnu materiju!Nauče neku besmislenu matricu i onda je kao Papagaji ponavljaju.

  2. Aca je “Idiot” iz ” kruga dvojke”. Kad krene da gori pod nogama ovakvi bilmezi beže na sve strane, pljuju po svom narodu, a u isto vreme očekuju da drugi podmetnu svoje dupe umesto njihovig. Pa pisle svega da se vrate i nastave gde su stali…. Neće moci, Aco Idiote.

  3. Да, да. Вероватно и исијавају космичке зраке и свима нам помоћују ум. Како већ сутра, спашће нас ЕУ ове источне пропасти. Онда ће свако имати само свој род. Ацо брате

  4. Smeće rusko.Bilo i ostalo.Kao i s300,400 i pantzir.Treba se oslobadjati ruskog smeća. Ali rusofilski genijalci i dalje utiču da kupujemo smeće

    • Ацо,Ацо…западни олошу..ајд иди узми таблете за хлађење усијане главе…очигледно си се прегрејао од “стручности”…Препоручујем ти ону народну пословицу као молитву на свака три минута”Ацо,паметнији си кад ћутиш”

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave