NaslovnaNovostiNeverovatno: Dron kamikaza oborio MiG-29 i ušao u legendu

Neverovatno: Dron kamikaza oborio MiG-29 i ušao u legendu

Pre skoro nedelju dana, ukrajinski MiG-29 je oboren od strane iranskog drona Shahed-136. Ovaj incident je slučajan, a ne dokazana borbena sposobnost oružja.

U poslednje vreme, prema zapadnim izvorima, ukrajinskim nebom leti iranski dron Shahed-136, koji pripada kategoriji lutajuće municije. Rusija se zvanično i dalje ne izjašnjava da li koristi iranske bespilotne letelice, ali sa druge strane pojavljuju se dokazi da to nije slučaj.

Delovi oborenog MiG-29

MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva srušio se 12. oktobra, nakon što je pogođen „od strane“ iranskog drona. Sve ovo se dešava oko 21:00 kada su pilot i njegova poverena borbena mašina u misiji da unište jato iranskih dronova Shahed-136.

Državni istražni biro Ukrajine saopštio je da su pilot i njegov MiG-29, navodno, oborili pet dronova kamikaza. To se dogodilo u blizini sela Turbov. Biro je dao verziju [još uvek pod istragom] onoga što se dogodilo, navodeći da su krhotine jednog ili više dronova pale u kokpit, tačnije, nije direktan sudar sa dronom bio razlog, kako navodi ukrajinski istražni biro, za obaranje lovaca.

TRENAŽNA VARIJANTA MiG 29U
Ilustracija / TRENAŽNA VARIJANTA MiG 29U

Shahed-136 nema oružje kao što su rakete vazduh-vazduh ili vazduh-zemlja. Iranski dron je zapravo leteća kamikaza sa eksplozivom. tj. Shahed-136 može oboriti drugo telo u vazduhu na dva načina: direktno pogoditi metu i aktivirati eksploziju, ili kao sto ukrajinski istražni biro navodi – raspršenim krhotinama raznetog drona.

Bilo kako bilo, dron je obavio odličan posao u ovom konkretnom slučaju.

Pilot ukrajinskog borbenog aviona je dobro, uspeo je da se katapultira i u bolnici se oporavlja, saopštili su ukrajinskog biroa. Takođe potvrđuju da su u toku istrage kako bi se utvrdio tačan uzrok obaranja lovca.

7 KOMENTARA

 1. Kao što sam već primjetio,Ukro/NATO fanovi,su uglavnom slabo upućeni u dotičnu materiju!Nauče neku besmislenu matricu i onda je kao Papagaji ponavljaju.

 2. Aca je “Idiot” iz ” kruga dvojke”. Kad krene da gori pod nogama ovakvi bilmezi beže na sve strane, pljuju po svom narodu, a u isto vreme očekuju da drugi podmetnu svoje dupe umesto njihovig. Pa pisle svega da se vrate i nastave gde su stali…. Neće moci, Aco Idiote.

 3. Да, да. Вероватно и исијавају космичке зраке и свима нам помоћују ум. Како већ сутра, спашће нас ЕУ ове источне пропасти. Онда ће свако имати само свој род. Ацо брате

 4. Smeće rusko.Bilo i ostalo.Kao i s300,400 i pantzir.Treba se oslobadjati ruskog smeća. Ali rusofilski genijalci i dalje utiču da kupujemo smeće

  • Ацо,Ацо…западни олошу..ајд иди узми таблете за хлађење усијане главе…очигледно си се прегрејао од “стручности”…Препоручујем ти ону народну пословицу као молитву на свака три минута”Ацо,паметнији си кад ћутиш”

  • Smiri se, ne moj dozvoljavati da te stresiraju komentari. Nije dobro za tvoje zdravlje. Izgubio si argumenat i to je to, miči se odatle.
   Inače, šta govoriti o čoveku koji ima potrebu da replicira svakome? 🤷🏻‍♂️

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave