NaslovnaNovostiNemački PVO oborio rusku raketu u blizini Kijeva

Nemački PVO oborio rusku raketu u blizini Kijeva

Ruska raketa je oborena uz pomoć nemačkih sistema PVO IRIS-T koji su već isporučeni Ukrajini. Ovo tvrde ukrajinski izvori dok dele fotografije već upotrebljene rakete iz kompleksa IRIS-T.

Prema nekima, ruska raketa je bila Kh-101, a oborena je iznad Černigovske oblasti, koja se nalazi 30 km od Kijeva. Međutim, nema nikakvih dokaza da je nemački IRIS-T SLM (srednjeg dometa) oborio ovu konkretnu raketu. Iz drugih ukrajinskih izvora čak kažu da je Kh-101 oboren nekim drugim sistemom a ne onim koji je isporučila Nemačka. Sposobnosti IRIS-T SLM mu teoretski omogućavaju da se suprotstavi takvim tipovima krstarećih projektila, kao i raketama zemlja-vazduh.

Kh-101/102, razvijen je kao zamena za stare ruske rakete Kh-55. Raketa je teška oko 2.400 kg. U zavisnosti od svoje modifikacije, raketa može biti naoružana konvencionalnom bojevom glavom [Kh-101] ili termonuklearnom bojevom glavom [Kh-102]. Maksimalni domet rakete je do 5.500 km.

Želimo da čujemo Vaše mišljenje

Ovaj članak izražava mišljenje autora koji nije povezan sa uređivačkim odborom publikacije. Ako želite da komentarišete učinite to u formularu ispod ovog teksta. Ukoliko imate svoj članak ili vest koju želite da objavimo, kliknite ovde. Želite više ovakvih članaka direktno na email? Prijavite se da biste dobijali naš bilten.

4 KOMENTARA

  1. Tesko je ustaviti zapadnjake to je ona ista bagra od 1941. nisu tada osvojili Rusiju pa hoce sada i malo prodje godina da ne pocnu negdje rat. Za 30 god. srusili su i osiromasili mnogo drzava, laka im crna zemlja

  2. Ne reklamira se proizvod vec konstatuje da je Ukrajina oborila Rusku raketu. Znaci Ukrajinici imaju oruzje sposobno da se suprotstavi napadu. Sigurno nije bila ruska.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave