NaslovnaAvijacijaRusija planira masovnu proizvodnju bespilotnih letelica

Rusija planira masovnu proizvodnju bespilotnih letelica

Rusija će pokrenuti masovnu proizvodnju bespilotnih letelica, jer su se pokazale veoma efikasnim u vojnoj operaciji u Ukrajini, rekao je danas zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

On je istakao da su se bespilotne letelice (UAV) dokazale u savremenim sukobima, a da je njihovo korišćenje u ratu u Ukrajini “hitna potreba”, prenosi Tass. “Rusija tek treba da pokrene masovnu proizvodnju bespilotnih letelica različitih tipova”, rekao je Medvedev.

Rusija planira masovnu proizvodnju bespilotnih letelica

On je istakao da je izvršena posebna inspekcija Specijalnog tehnološkog centra LLC u Sankt Peterburgu, koji je po državnom odbrambenom nalogu ispitao bespilotne letelice “Orlan”.

Dodaje se da je na forumu “Armija – 2022” u avgustu Ministarstvo odbrane Rusije potpisalo ugovore za nabavku dronova “Orlan”, “Inokhodets” i “Eleron”, kao i s pomenutim tehnološkim centrom za proizvodnju sistema opremljenih bespilotnim letelicama Orlan-10 i Orlan-30.

Orlan 10

2 KOMENTARA

  1. nauk za naivne ruse vadite iz skola osnovnih pametnu decu ne isforsiranu nego matematicare i krenuce na bolje. samo rodjeni logicari mogu nesto da naprave kao kalasnjikov.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave