NaslovnaNovostiPredstavljen najnoviji američki tenk ABRAMS X na hibridni pogon ali u 3D...

Predstavljen najnoviji američki tenk ABRAMS X na hibridni pogon ali u 3D formatu

Na izložbi i konferenciji Američkog vojnog udruženja AUSA-2022 u Vašingtonu, General Dynamics Land Sistems (GDLS, deo General Dynamics Corporation) predstavio je prezentaciju guseničarskog borbenog vozila („laki tenk“) sa topovskim naoružanjem pod Mobile Protected Firepower ( MPF) programu u 3D formatu.

abrams x
Abrams X

Prototip tenka nove generacije Abrams sa radnim nazivom „Abrams X“ na konferenciji i izložbi Američkog vojnog udruženja AUSA-2022 u Vašingtonu. Sigurni smo da će entuzijasti i stručnjaci pronaći zanimljive trenutke.

Poslednjih godina, General Dynamics Land Sistems (GDLS) radi sa američkom vojskom na razvoju i isporuci nekoliko novih, visokotehnoloških varijanti tenka Abrams, kao što su tenkovi v3 i v4 M1A2 SEP.

Ovi novi tenkovi uključuju nekoliko revolucionarnih tehnologija za koje se smatra da su relevantni za oklopno ratovanje u dvadeset prvom veku. GDLS pokušava da ugradi ove inovacije AbramsX verzijom. Očekuje se da će nove inovacije Abrams X-a značajno poboljšati taktičku efikasnost ove platforme.

Jedna od najvećih inovacija kod novog Abrams X može biti njegov hibridni električni pogon, pogonski sistem koji je sposoban da značajno poboljša efikasnost potrošnje goriva uz težu detekciju usled nižih akustičnih i termičkih tragova.

Tu su i novi sistemi za ciljanje sa infracrvenim senzorom okrenutim napred (FLIR) treće generacije koji donose veći domet i ciljanje u oklopnim ofanzivnim napadima. Nabrojmo još i nove veze za prenos podataka, komandovanje i kontrolu, oklopnu zaštitu i sisteme električne energije.

Abrams X 3d animacija

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave