NaslovnaNovostiPredstavljen najnoviji američki tenk ABRAMS X na hibridni pogon ali u 3D...

Predstavljen najnoviji američki tenk ABRAMS X na hibridni pogon ali u 3D formatu

Na izložbi i konferenciji Američkog vojnog udruženja AUSA-2022 u Vašingtonu, General Dynamics Land Sistems (GDLS, deo General Dynamics Corporation) predstavio je prezentaciju guseničarskog borbenog vozila („laki tenk“) sa topovskim naoružanjem pod Mobile Protected Firepower ( MPF) programu u 3D formatu.

abrams x
Abrams X

Prototip tenka nove generacije Abrams sa radnim nazivom „Abrams X“ na konferenciji i izložbi Američkog vojnog udruženja AUSA-2022 u Vašingtonu. Sigurni smo da će entuzijasti i stručnjaci pronaći zanimljive trenutke.

Poslednjih godina, General Dynamics Land Sistems (GDLS) radi sa američkom vojskom na razvoju i isporuci nekoliko novih, visokotehnoloških varijanti tenka Abrams, kao što su tenkovi v3 i v4 M1A2 SEP.

Ovi novi tenkovi uključuju nekoliko revolucionarnih tehnologija za koje se smatra da su relevantni za oklopno ratovanje u dvadeset prvom veku. GDLS pokušava da ugradi ove inovacije AbramsX verzijom. Očekuje se da će nove inovacije Abrams X-a značajno poboljšati taktičku efikasnost ove platforme.

Jedna od najvećih inovacija kod novog Abrams X može biti njegov hibridni električni pogon, pogonski sistem koji je sposoban da značajno poboljša efikasnost potrošnje goriva uz težu detekciju usled nižih akustičnih i termičkih tragova.

Tu su i novi sistemi za ciljanje sa infracrvenim senzorom okrenutim napred (FLIR) treće generacije koji donose veći domet i ciljanje u oklopnim ofanzivnim napadima. Nabrojmo još i nove veze za prenos podataka, komandovanje i kontrolu, oklopnu zaštitu i sisteme električne energije.

Abrams X 3d animacija

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave