NaslovnaNovostiLukašenko: pripema se napad na Belorusiju sa teritorije Ukrajine?

Lukašenko: pripema se napad na Belorusiju sa teritorije Ukrajine?

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je Minsk nezvaničnim kanalima upozoren da se pripema napad na Belorusiju sa teritorije Ukrajine.

Minsk nezvaničnim kanalima upozoren da se pripema napad na Belorusiju sa teritorije Ukrajine?
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Lukašenko je naveo da je rečeno da će to biti “Krimski most 2”, a da je njegov odgovor Kijevu bio da će im “Krimski most izgledati kao cveće”, ako dotaknu samo metar beloruske teritorije, prenosi agencija Belta.

Lukašenko je na sastanku sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima istakao da Minsk ne sme dozvoliti da bude rata na teritoriji Belorusije i da treba preduzeti sve mere da ga ne bude.

Beloruski lider izjavio je takođe da će Belorusija i Rusija rasporediti zajedničku vojnu operativnu grupu kao odgovor na, kako je rekao, “zaoštravanje situacije na zapadnoj granici savezne države”, izveštava beloruska Belta.

Lukašenko je rekao da je formiranje grupe počelo pre dva dana i da NATO i niz evropskih zemalja razmatraju varijante moguće agresije protiv Belorusije.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Poljake da napuste Belorusiju zbog rastućih tenzija.

„U slučaju naglog pogoršanja bezbednosne situacije, zatvaranja granica i drugih nepredviđenih situacija, evakuacija može biti prilično teška ili čak nemoguća.

image 2022 10 10 194856
image 2022 10 10 194856

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave