NaslovnaNovostiNajveći proizvođač oružja na svetu pokrenuo biznis u Zagrebu

Najveći proizvođač oružja na svetu pokrenuo biznis u Zagrebu

Najveći proizvođač oružja na svetu, američki Lockheed Martin, osnovao je početkom ove nedjelje podružnicu u Hrvatskoj sa osnovnim kapitalom od 1,7 miliona dolara.

Lockheed Martin

Na čelo novoregistrovane kompanije postavljen je Džon Bredli Sanders.

Lockheed Martin Longbow Hellfire
Lockheed Martin Longbow Hellfire

Iako Lokid Martin u Evropi već dugi niz godina razvija svoje poslovanje iz Velike Britanije, Danske i Poljske, u srednjoj i jugoistočnoj Evropi dosad nisu imali podružnice.

“Kao najveća svetska komapnija za vazduhoplovstvo i odbranu, Lokid Martin prisutan je u više od 50 zemalja širom sveta. Osnivanje lokalnih podružnica, poput ove u Zagrebu, normalna je poslovna praksa. Pomaže nam da razvijemo bolje razumevanje lokalne poslovne prakse i regulatornih potreba za podrškuu našem radu na isporuci proizvoda i usluga za vojnu i komercijalnu upotrebu”, poručio je za Jutarnji list Džon Nilson iz kancelarije Lockheed Martin Global za Evropu i Veliku Britaniju u odgovoru na pitanje koji su motivi pomenute kompanije za osnivanje podružnice u Hrvatskoj.

Lockheed Martin Corporation

Američka kompanija specijalizovana za avione, vazduhoplovstvo, brodogradnju, automatizaciju poštanskih usluga i aerodromsku logistiku. Korporacija je nastala 15. marta 1995. spajanjem dva tehnološka lidera u američkoj vazduhoplovnoj industriji – Martin Marietta (specijalizovan za dizajn satelita i svemirskih raketa) i Lockheed Corporation (glavni proizvođač vojnih aviona u Sjedinjenim Državama). Sedište im je u Bethesdi (Merilend), SAD. Kompanija prima 95% prihoda od narudžbi od Ministarstva odbrane SAD, drugih državnih agencija i odeljenja vlade SAD, kao i od stranih kupaca. Danas je poslovanje kompanije Lockheed Martin podeljeno u 4 ključna segmenta: aeronautika, elektronski sistemi, informacioni sistemi i svemirski sistemi. Broj zaposlenih širom sveta je 130 hiljada ljudi.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave