NaslovnaNovostiRazmena zarobljenika: Ukrajni se vratile vođe iz Azovstalja

Razmena zarobljenika: Ukrajni se vratile vođe iz Azovstalja

Ukrajina i Rusija objavili razmenu 215 ratnih zarobljenika, među kojima su i vođe odbrane čeličane Azovstal u Marijupolju.

Komandir Azova Denis Prokopenko i novi komandir 36 OBrMP Sergej Volina
Komandir Azova Denis Prokopenko i novi komandir 36 OBrMP Sergej Volina

– Uspeli smo da oslobodimo 215 ljudi u najvećoj razmeni zarobljenika od početka ruske invazije u februaru – rekao je šef administracije ukrajinskog predsednika Andrej Jermak.

Razmena zarobljenika

Rusija je dobila 55 zatvorenika, među kojima je bio i bivši poslanik Viktor Medvedčuk, saradnik Vladimira Putina koji je u Ukrajini optužen za veleizdaju, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom dnevnom obraćanju. U okviru te dugo pripremane operacije, pet vojnih komandanata, među kojima su šefovi odbrane Azosvstala, prebačeni su u Tursku, rekao je on.

– Oni će ostati u Turskoj u potpunoj bezbednosti u ugodnim uslovima do kraja rata na osnovu sporazuma s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom – dodao je Zelenski.

U okviru ove razmene je i deset ratnih zarobljenika, među kojima pet Britanaca, dvojica Amerikanaca i jedan Hrvat, za koje je ranije javljeno da su iz Rusije prebačeni u Saudijsku Arabiju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave