NaslovnaNovostiRusija nudi 16.000 dolara svakome ko uhvati ovog robota u Ukrajini

Rusija nudi 16.000 dolara svakome ko uhvati ovog robota u Ukrajini

Da bi se nagrada dodelila, uhvaćeni robot mora biti u „odličnom stanju“.

Robot se zove TheEMIS, a nagradu obezbeđuje istraživački centar sa sedištem u Moskvi koji je blisko povezan sa ruskom odbrambenom industrijom.

„Rusija zaostaje“, rekao je za Insajder Ruslan Puhov, direktor moskovskog Centra za analizu strategija i tehnologija [CAST]. U ovoj izjavi Puhov govori o upotrebi robotskih sredstava u ratovanju i njihovom sve većem značaju. Puhov se nada da ako ovo robotsko vozilo bude uhvaćeno pomoći će ruskom razvoju.

TEMIS je estonski robot, vozilo koje prevozi teret i ranjenike na bojnom polju. Tvorac TheMIS-a potvrdio je britanskoj publikaciji Jane’s da je vozilo isporučeno Ukrajini. Za sada samo osnovni model koncepta.

Estonska kompanija Milrem Robotics razvija TheEMIS. Pored transportne verzije, ThEMIS može biti naoružan i transformisan u robotsko borbeno vozilo. Trenutno, Francuska, Nemačka i SAD imaju najmanje jedno robotsko vozilo TheEMIS u svom inventaru. Milrem Robotics nije isporučio borbenu verziju Ukrajini, iako nije negirao da će se to dogoditi u budućnosti.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave