Naslovna Lov Revolveri za .500 S&W Magnum

Revolveri za .500 S&W Magnum

1
google news

U svim oblastima privrede ili svakodnevnog života postoje brendovi ili pojedinačni proizvodi koji su sinonim za kvalitet i sigurnost. Danas plaćate više za brend nego za efikasnost proizvoda koji koristite. Ovo ne važi za municiju .500 S&W Magnum jer vredi svaki dinar koji dajete za nju.

FULL AUTO 500 S&W

.50 S&W Magnum je jedan od najefikasnijih, najkvalitetnijih i najbezbednijih revolverskih metaka, koji vam garantuje nezaboravno iskustvo i visok adrenalin. Zašto? Zato što metak revolvera .500 S&W Magnum ima snagu i energiju ekvivalentne kugli za kuglanje od 7 kilograma.

Štaviše, ovaj revolverski metak kalibra .50 je dizajniran za ekstremni lov na bilo koju divljač, bez obzira na njenu veličinu. Visoku popularnost uživa uglavnom u severnoj Americi.

Ali kako vas .500 S&W Magnum municija može osvojiti? Prvo – sa glatkom i pouzdanom rotacijom u dobošu. Nešto u čemu druga revolverska municija nije tako dobra, kao npr .44 Magnum. Drugo – revolverski metak .500 S&W Magnum ima poluobodni dizajn, što je prednost pri pucanju ali i lakoća rukovanja municijom tokom punjenja.

Smith & Wesson Model 500

Kada govorimo o municiji .500 S&W Magnum, jednostavno je nemoguće ne početi sa revolverom dizajniranim za njega – Smith & Wesson Model 500. Ovaj model se reklamira kao najmoćniji revolver na svetu. Napravljen je specijalno za municiju kalibra .50 (12,7mm). Cev Smith & Wesson modela 500 absorbuje snagu, brzinu i energiju zrna.

Rusi ovo oružje nazivaju „neverovatno efikasnim“ koje može da vas zaštiti i „od medveda“. Smith & Wesson Model 500 je u potpunosti razvijen na novom konceptu – X-Frame. Ram Smith & Wesson imaju indeks slova koji ukazuju na veličinu. Model 29, na primer, sastavljen je na “N” okviru. A za „Model 500“ kreiran je novi okvir, koji je dobio oznaku „X“. Dizajn, ako izuzmemo veličinu, prilično je tradicionalan.

Smith & Wesson Model 500

Omogućava vam da pucate SA i DA. Doboš sa pet komora se izbacuje ulevo. Unutar cevi nalazi se žljebljena košuljica. Dužina cevi je od 70 do 267 mm.

Taurus Raging Bull

Taurus Raging Bull 500

Vraćamo se u 1930. godinu kada je brazilska kompanija Taurus International odlučila da izađe u susret Amerikancima za lov. Nije slučajno što je logo ovog revolvera glava bizona jer je kreiran posebno za lov na veliki plen – bizone, slonove i nosoroge..

Revolver koji Taurus International razvio za metak .500 S&W Magnum takođe se zove Model 500. Kao i originalni revolver američke kompanije, „njegov brazilski brat“ ima ozbiljnu vatrenu moć. Ovo je tipičan revolver dvostrukog dejstva i karakteriše ga prednje ležište doboša. No, zapamtite – brazilski revolver i njegovo manuelno natezanje oroza zahteva hvat obe ruke jer je veoma snažan i težak. Isto ovo važi naravno za sve čim stavite metak .500 S&W Magnum u revolver.

Magnum Research BFR

Ovaj revolver je u tipičnom klasičnom američkom stilu iz vremena Divljeg zapada, uprkos poboljšanom dizajnu. Ne možete a da ne reagujete kada ga vidite. Da li znate šta znači skraćenica BFR? Akronim za Big Frame Revolver (revolver sa velikim ramom). Međutim, njegova vatrena moć, kvalitet i preciznost pri gađanju donose još jedan obrt akronima – Big Fucking Revolver (jebeno veliki revolver).

Magnum Research BFR

Iz njega se lako ispaljuje .500 S&W Magnum, posebno ako znate da je napravljen od nerđajućeg čelika. Danas to nije toliko popularano, iako je bilo u prošlosti. Međutim, na tržištu ga možete pronaći po prilično razumnoj ceni od oko 1000 Evra.

Da li je Magnum Research BFR pogodan za lov? Verujte nam – svaki revolver koji koristi .500 S&W Magnum municiju je čudovište za lov, iako snaga ovog modela nije onolika koju biste dobili sa Taurus Raging Bull ili Smith & Wesson modelom 500.

JTL-E .500 S&W Magnum 12″

Ako je reč o velikim revolverima i velikom municijom, ne možemo da zaobiđemo nemačkog proizvođača koji je poznat po kvalitetu, preciznosti i nemačkoj disciplini. Janz-Präzisionstechnik GmbH je kompanija koja proizvodi JTL-E .500 S&W Magnum 12, custom – po porudžbini kupca.

Radi samo sa .500 S&W Magnum. Revolver je DA akcije i opremljen je cevi dužine 30 cm, koja je hladno kovana hrom-mangan čelikom. Ram je napravljen uglavnom od hromiranog čelika.

Ultimate 500

Veoma je malo i nedovoljno informacija o ovom prelepo izgraviranom Ultimate 500. Možda je mali nagoveštaj motiv gravure – slon. Iako je nepopularan model, Gary Reeder, dizajner revolvera, nam „namiguje“ i kaže nam da, poput Taurusa, Ultimate bez problema neutralizuje najveću divljač.

Ultimate 500

Ultimate 500 je revolver sa SA dejstvom a cev je dužine 8,5 inča. A zašto je na našoj listi? Naravno – jer može ispaliti metke kalibra .50 ali i .50 S&W Magnum. Stoga – ovaj revolver zaslužuje našu pažnju.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version