NaslovnaAvijacijaObuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi

Obuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima realizuje se redovna obuka tehničkog sastava eskadrila 98. vazduhoplovne brigade za održavanje vazduhoplova na upotrebi u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Obuka u ovim jedinicama se sprovodi svakodnevno, u okviru redovnih letačkih aktivnosti i tokom realizacije tehničkog dana, budući da je odlična osposobljenost i stručnost tehničkog sastava neophodna da bi vazduhoplovi u svakom trenutku bili spremni i dostupni za borbenu upotrebu.

Na taj način se, uz održavanje ispravnosti vazduhoplova, unapređuje i obučenost pripadnika jedinice za efikasan rad prilikom izvršenja specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja.

Posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici, kako bi oni u najkraćem roku dostigli visok nivo osposobljenosti za rad na održavanju vazduhoplova za koje su zaduženi.

Obuka tehničkog sastava predstavlja samo deo kompleksnog procesa obučavanja u 98. vazduhoplovnoj brigadi, čijom realizacijom se obezbeđuju potrebni preduslovi za realizaciju namenskih zadataka ove jedinice.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave