NaslovnaAvijacijaObuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi

Obuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima realizuje se redovna obuka tehničkog sastava eskadrila 98. vazduhoplovne brigade za održavanje vazduhoplova na upotrebi u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Obuka u ovim jedinicama se sprovodi svakodnevno, u okviru redovnih letačkih aktivnosti i tokom realizacije tehničkog dana, budući da je odlična osposobljenost i stručnost tehničkog sastava neophodna da bi vazduhoplovi u svakom trenutku bili spremni i dostupni za borbenu upotrebu.

Na taj način se, uz održavanje ispravnosti vazduhoplova, unapređuje i obučenost pripadnika jedinice za efikasan rad prilikom izvršenja specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja.

Posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici, kako bi oni u najkraćem roku dostigli visok nivo osposobljenosti za rad na održavanju vazduhoplova za koje su zaduženi.

Obuka tehničkog sastava predstavlja samo deo kompleksnog procesa obučavanja u 98. vazduhoplovnoj brigadi, čijom realizacijom se obezbeđuju potrebni preduslovi za realizaciju namenskih zadataka ove jedinice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave