NaslovnaNovostiZakazale nemačke moćne haubice u Ukrajini

Zakazale nemačke moćne haubice u Ukrajini

Prema informacijama iz dopisa zvaničnog Kijeva poslatog u nemačko ministarstvo odbrane, sedam haubica počelo je da prikazuje poruke o “grešci u radu”.

PzH 2000

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, nemačke vlasti su na udaru kritika zbog oklevanja da pošalju pomoći u naoružanju Kijevu, a uticajni list Špigl sada javlja da je deo tehnike koji je Berlin ipak poslao na ratište – zakazao.

Konkretno, nekoliko samohodnih haubica, Panzerhaubitze 2000, otkazalo je poslušnost svojim operaterima na frontu i moraju na popravku.

Prema informacijama iz dopisa zvaničnog Kijeva poslatog u nemačko ministarstvo odbrane sredinom ove sedmice, od sedam haubica koje su Ukrajini isporučene krajem juna, deo njih počeo je, nakon intezivne paljbe prema ruskim položajima, da prikazuje poruke “greška u radu” i da je neophodna popravka.

Izvori iz Bundesvera kažu za Špigl da je problem verovatno u intenzitetu paljbe, a on je sasvim izvesno veoma visok.

“Mehanizam za punjenje je u situaciji kada ispaljujete i po 100 šaržera na dan pod snažnim pritiskom, a mi imamo informacije da su Ukrajinci ispaljivali daleko više od toga”, govori izvor iz nemačke vojske. Jedno punjenje ove samohodne haubice podrazumeva 60 projektila.

Osim toga, vojnici na prvim linijama su navodno pokušavali da ispaljuju posebne, tzv. pametne rakete na preveliku udaljenost.

Bundesver je, čim je stigao dopis iz Kijeva, navodno obećao da će odmah poslati dodatnu količinu rezervnih delova kako bi se haubice što pre dovele u red.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave