NaslovnaNovostiObuka na digitalizovanom sistemu Oganj

Obuka na digitalizovanom sistemu Oganj

Na poligonima u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici realizuje se redovna obuka profesionalnog sastava jedinice Prve brigade kopnene vojske naoružane digitalizovanim samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M-17 „oganj“.

Obuka, koja se u ciklusima izvodi tokom cele godine, realizuje se radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ovog modernizovanog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. 

U ovom periodu, pripadnici jedinice realizuju različite sadržaje taktičke obuke koji obuhvataju uvežbavanje posluga za posedanje vatrenog položaja, otkrivanje ciljeva, proračun početnih elemenata za gađanje, korekturu vatre i pripremaju se za realizaciju vežbovnih aktivnosti na terenu i bojevih artiljerijskih gađanja.

Na obuci učestvuju i vojnici na služenju vojnog roka generacije „mart 2022”, koji se osposobljavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka kroz tromesečni program specijalističke obuke u ovoj artiljerijskoj jedinici. 

Modernizacijom samohodnog višecevnog lansera raketa „oganj” značajno su povećane vatrene mogućnosti artiljerijskih jedinica Vojske Srbije za ostvarivanje iznenadne i koncentrisane artiljerijske vatre po ciljevima velikih razmera, a time i ukupne sposobnosti ovih sastava za brzo i efikasno izvršavanje namenskih zadataka tokom izvođenja borbenih operacija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave