NaslovnaNovostiObuka na digitalizovanom sistemu Oganj

Obuka na digitalizovanom sistemu Oganj

Na poligonima u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici realizuje se redovna obuka profesionalnog sastava jedinice Prve brigade kopnene vojske naoružane digitalizovanim samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M-17 „oganj“.

Obuka, koja se u ciklusima izvodi tokom cele godine, realizuje se radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ovog modernizovanog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. 

U ovom periodu, pripadnici jedinice realizuju različite sadržaje taktičke obuke koji obuhvataju uvežbavanje posluga za posedanje vatrenog položaja, otkrivanje ciljeva, proračun početnih elemenata za gađanje, korekturu vatre i pripremaju se za realizaciju vežbovnih aktivnosti na terenu i bojevih artiljerijskih gađanja.

Na obuci učestvuju i vojnici na služenju vojnog roka generacije „mart 2022”, koji se osposobljavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka kroz tromesečni program specijalističke obuke u ovoj artiljerijskoj jedinici. 

Modernizacijom samohodnog višecevnog lansera raketa „oganj” značajno su povećane vatrene mogućnosti artiljerijskih jedinica Vojske Srbije za ostvarivanje iznenadne i koncentrisane artiljerijske vatre po ciljevima velikih razmera, a time i ukupne sposobnosti ovih sastava za brzo i efikasno izvršavanje namenskih zadataka tokom izvođenja borbenih operacija.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave