NaslovnaMornaricaObeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica

Obeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica

Vojna svečanost povodom obeležavanja Dana roda rečnih jedinica Vojske Srbije i Dana Rečne flotile održana je danas na Dunavu i Keju žrtava racije u Novom Sadu.

U okviru obeležavanja praznika sumirani su rezultati u godini za nama, upriličen je svečani defile plovnih objekata i uručena su priznanja za najbolji brod, najbolju posadu/poslugu i najistaknutijim pojedincima u Rečnoj flotili.

U osvrtu na ostvarene rezultate, istaknut je značajan napredak u izgradnji operativnih sposobnosti, kao i modernizacija plovnih objekata i opremanje ronilačke jedinice savremenom opremom. 

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, predstavnici jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, zvaničnici Pokrajinske vlade, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, kao i brojni građani.

Dan roda rečnih jedinica i Dan Rečne flotile obeležavaju se 6. avgusta u spomen na dan kada je 1915. godine porinut prvi srpski ratni brod — oklopni čamac „Jadar“, čime je otpočela bogata istorija srpske rečne ratne flotile.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Ostanite povezani

2,117FanovaLajkuj
3,433PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
480PratilacaZaprati

Najnovije objave