NaslovnaNovostiObuka u terenskim uslovima budućih podoficira RV i PVO

Obuka u terenskim uslovima budućih podoficira RV i PVO

Na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je obuka u terenskim uslovima polaznika treće klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Polaznici su kandidati iz građanstva koji su ispunili sve uslove konkursa iz februara ove godine i uspešno savladali prvi modul obučavanja za poziv podoficira Vojske Srbije.

Oni tokom obuke na „Peskovima“ stiču praktična znanja i veštine za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti i komandovanje grupom, poslugom i timom, u koju svrhu prolaze sadržaje iz liderstva, vojne topografije, taktičke i vatrene obuke. 

Po završenom obučavanju u terenskim uslovima polaznici će biti upućeni na specijalističku obuku u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se praktično osposobljavati za rukovanje sredstvima rodova i službi, nakon čega ih očekuje stažiranje u jedinicama Vojske Srbije do završetka kursa. 

Osposobljavanje kandidata iz građanstva za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i realizuje se u četiri modula, a oni koji uspešno savladaju sve sadržaje biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj starešina Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave