NaslovnaNovostiObuka tehničkog sastava u 250. raketnoj brigadi

Obuka tehničkog sastava u 250. raketnoj brigadi

U jedinicama 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemom „kub“ realizuje se redovna obuka radi održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava i pripreme mladih vojnika i starešina za nove dužnosti.

Kako bez ispravnih i za borbenu upotrebu pripremljenih raketa nije moguća realizacija zadataka za koje su namenjeni samohodni raketni divizioni, velika pažnja se poklanja obuci pripadnika raketno-tehničkih baterija, u kojima se čuvaju i održavaju protivavionske rakete.

Obuka se u ovim jedinicama sprovodi u okviru realizacije redovnih zadataka na pripremi raketa za borbeno dežurstvo i njihovo čuvanje u različitim režimima. Na taj način se, uz održavanje ispravnosti raketa, unapređuje i osposobljenost tehničkog sastava za efikasan rad prilikom izvršenja kontrolno-tehničkih pregleda, provere funkcionalnosti i naoružavanja raketa, kao i za dotur do vatrenih položaja.

Obuka tehničkog sastava predstavlja samo deo kompleksnog procesa obučavanja u jedinicama 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, čijom realizacijom se obezbeđuje visok nivo borbene gotovosti ove brigade za izvođenje operacija i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave