Promocija najmlađih podoficira Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Slušaj ovaj članak

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je održana svečanost povodom prijema u profesionalnu vojnu službu 73 nova podoficira Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Reč je o polaznicima druge klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO koji su u profesionalnu vojnu službu primljeni iz građanstva, a nakon selekcije po konkursu i uspešnog okončanja usavršavanja za poslove održavanja sredstava u jedinicama ovog vida Vojske Srbije.

Najuspešnija u ovoj generaciji je vodnik Bojana Stanisavljević, ispred Miloša Markovića, na drugom i Antonija Pehčevskog, na trećem mestu.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji podoficira koji su danas promovisani.

Današnjom promocijom Vojska Srbije je jača za novu generaciju podoficira, koji spremni dočekuju početne podoficirske dužnosti u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će biti u prilici da primene i prošire znanja stečena tokom usavršavanja. 

Ostavite Vaš Komentar: