NaslovnaNovostiBojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru

Bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru

Pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO realizovali su prethodne nedelje bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

Gađanja su realizovana na poligonu „Pasuljanske livade“ iz raketnog sistema „strela-2M“ i modernizovanog protivavionskog topa 40 mm „bofors“, sa ciljem praktične provere obučenosti profesionalnog sastava za pravilnu borbenu upotrebu ovih sredstava malog dometa i efikasno dejstvo po ciljevima u vazduhu.

Operatori i posluge su pogodili sve za gađanje predviđene ciljeve i tako u praksi pokazali visok nivo osposobljenosti za uništavanje i neutralisanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim daljinama.

Izvršenju bojevih gađanja prethodile su sveobuhvatne individualne pripreme u matičnim jedinicama, kao i trenažna i kontrolno-trenažna gađanja na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Realizacija bojevih gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru je najvažniji segment obuke u jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, a postignuti odlični rezultati svedoče o visokom nivou obučenosti i borbene gotovosti ovih jedinica za realizaciju zadataka neposredne protivvazduhoplovne zaštite snaga Vojske Srbije u borbenim operacijama. 

Učesnike gađanja na „Pasuljanskim livadama“ obišli su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave