NaslovnaNovostiLetačka obuka kadeta Vojne akademije u 204. vazduhoplovnoj brigadi

Letačka obuka kadeta Vojne akademije u 204. vazduhoplovnoj brigadi

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je letačka obuka kadeta pete godine Vojne akademije na školsko-borbenim avionima „supergaleb“ G-4.

Ova obuka predstavlja završni segment osposobljavanja kadeta Vojne akademije studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo za početne oficirske dužnosti pilota u avijacijskim eskadrilama Vojske Srbije. Kadeti su prethodno uspešno savladali teoretski deo obuke za ovaj vazduhoplov, kao i letenje na školskom avionu „lasta“.

Programom obučavanja, koje izvode nastavnici letenja iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile, obuhvaćeni su svi razdeli letačke obuke, od osnovnog, akrobatskog, navigacijskog i grupnog do instrumentalnog letenja, kako bi budući piloti bili u potpunosti osposobljeni za samostalno letenje na ovom tipu vazduhoplova. 

Zahvaljujući obuci na školsko-borbenom avionu „supergaleb“ tokom studija na Vojnoj akademiji potporučnici se po prijemu dužnosti u eskadrilama Vojske Srbije fokusiraju na napredne oblike obuke i preobuku za složenije tipove vazduhoplova.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave