NaslovnaNovostiGradonačelnik Marijupolja: Ruske snage krenule u juriš na "Azovstalj"; EU razmatra nove...

Gradonačelnik Marijupolja: Ruske snage krenule u juriš na “Azovstalj”; EU razmatra nove sankcije Rusiji

Sedamdeset peti dan rata u Ukrajini. Lideri grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta obećali su na onlajn sastanku sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da će dodatno ekonomski izolovati Rusiju. Putin i Zelenski poslali poruke iz Moskve i Kijeva na Dan pobede. Iz Marijupolja se nastavlja evakuacija civila.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Pomoć Ukrajini u oružju i vojnoj opremi, kao i nove sankcije Rusiji obećao je tokom razgovora sa Zelenskim u Kijevu i kanadski premijer Džastin Trudo, dok je u ukrajinskoj prestonici boravila i prva dama SAD Džil Bajden.

SAD su uvele nove sankcije uperene protiv ruskog rukovodstva. Sankcijama su obuhvaćena tri televizijska kanala, rukovodstvo “Gasprom” i “Sberbanke” a uvedene su vize i za 2.600 ruskih i beloruskih zvaničnika za koje SAD tvrde da “podrivaju ukrajinski suverenitet i krše ljudska prava”. 

Rusko ministartsvo odbrane tvrdi da je oborila jedan ukrajinski avion Su-25 i bespilotnu letilicu dok ukrajinske snage tvrde da su ruske snage u više navrata ispaljivale projektile na Odesu sa crnog mora.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave