NaslovnaNovostiIz "Azovstalja" evakuisano oko 100 civila

Iz “Azovstalja” evakuisano oko 100 civila

Šezdeset sedmi dan rata u Ukrajini. Predsednik Volodimir Zelenski se u Kijevu sastao sa predsedavajućom Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi. Iz čeličane “Azovstalj” u Marijupolju evakuisano oko 100 civila, tvrdi Zelenski. Ujedinjene nacije potvrdile da je u toku evakuacija iz “Azovstalja”. U Kijevu navode da ruske trupe pojačavaju ofanzivu na istoku.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da glavni cilj Rusije ostaje nepromenjen – da opkoli ukrajinske odbrambene snage, uspostavi punu kontrolu nad teritorijom Donjecke, Luganske i Hersonske oblasti i obezbedi kopneni koridor sa Krimom.

Pitanje evakuacije iz Marijupolja, a pre svega iz železare “Azovstalj” je i dalje u žiži svetske javnosti. Juče je teritoriju železare, prema navodima ruskih medija, napustilo 25 civila.

I dok ukrajinski predsednik traži hitne pregovore o evakuaciji iz ove železare u Marijupolju, u Kremlju navode da civili mogu da izađu iz “Azovstalja” i idu u bilo kom pravcu, tako da to nije tema za pregovore.

Tokom jučerašnjeg dana, granate su pale i na ruske regione Kursk i Brjansk.

Rat u Ukrajini počeo je 24. februara. Moskva tvrdi da je cilj akcije sprečavanje genocida u Donbasu, “demilitarizacija” i “denacifikacija” Ukrajine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave