NaslovnaNovosti"ŠTIT 2022" prikaz sposobnosti Vojske Srbije u subotu na aerodromu u Batajnici

“ŠTIT 2022” prikaz sposobnosti Vojske Srbije u subotu na aerodromu u Batajnici

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju prikaz sposobnosti Vojske Srbije “ŠTIT 2022” u subotu, 30. aprila 2022. godine na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Na prikazu sposobnosti koji počinje u 11 časova učestvovaće deo Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

“ŠTIT 2022“ u subotu 30. aprila na aerodromu u Batajnici

Pored prikaza posetioci će biti u prilici da od 8.30 do 15 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu. U aktivnostima na vojnom aerodromu učestvovaće više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova. U okviru priprema za prikaz sposobnosti, od 26. do 29. aprila, vojni vazduhoplovi nadleću područje Beograda.

Prikaz je ranije najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao građane da dođu u Batajnicu 30. aprila, gde će moći, kako je rekao, da prvi put vide najmoćnije PVO sisteme i to uparene, kineski FK-3 i “pancir”. Naveo je da ti sistemi mogu da istovremeno gađaju dronove, avione i helikoptere. Najavio da će građani moći da vide i 10 naoružanih “migova 29”, sve helikoptere, “pasarse”, “kubove”, “neve”.FK

fk3
FK-3

Izvor: RTS

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave