NaslovnaNovostiPutin: Ako se neko umeša u sukob sledi munjevit odgovor

Putin: Ako se neko umeša u sukob sledi munjevit odgovor

Šezdeset treći dan rata u Ukrajini. “Gasprom” saopštio da je potpuno obustavio isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj, pošto su te zemlje odbile da plaćaju gas u rubljama. EU najavila zajednički odgovor. Vlasti u Marijupolju kažu da je železara “Azovstalj” ponovo napadnuta i da nisu postignuti dogovori o evakuaciji civila iz tog grada.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Generalni sekretar NATO-a Antonio Guteres razgovarao je u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Predložio je osnivanje humanitarne kontakt grupe koja bi olakšala evakuaciju civila i dostavljanje pomoći. U saopštenju UN navodi se da se Putin u principu saglasio da Crveni krst pomogne u evakuaciji civila iz “Azovstalja”.

“Gasprom” je juče obavestio poljsku i bugarsku gasnu kompaniju da im od srede neće isporučivati gas. 

U američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj održan je sastanak članica NATO-a, s ciljem koordinacije u isporučivanju naoružanja Ukrajini. 

Ukrajinske oružane snage uskoro će, kako stvari stoje, biti jače za više od 100 tenkova, koje će isporučiti Poljska i Nemačka. Slanje samohodnih oklopnih haubica najavila je Holandija.

Rat u Ukrajini počeo je 24. februara. Moskva tvrdi da je cilj akcije sprečavanje genocida u Donbasu, “demilitarizacija” i “denacifikacija” Ukrajine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave