NaslovnaAvijacijaPreobuka najmlađih pilota za letenje na avionu „orao“

Preobuka najmlađih pilota za letenje na avionu „orao“

Na aerodomu „Morava“ u Lađevcima se, pored redovnih trenažnih letova, trenutno realizuje i intenzivna obuka najmlađih pilota Vojske Srbije za letenje na lovcu-bombarderu „orao“.

Reč je o preobuci za ovaj tip vazduhoplova, a pohađaju je potporučnici koji su po završetku Vojne akademije raspoređeni u 241. lovačko-bombardersku avijacijsku eskadrilu 98. vazduhoplovne brigade i koji su, još tokom školovanja, uspešno savladali letenje na avionima „lasta“ i „supergaleb“ G-4. 

Mladi piloti su, nakon zemaljske pripreme koja je obuhvatala tehničku radionicu i obuku na simulatoru leta, prethodnih nedelja realizovali prvu fazu letačke preobuke, tokom koje su savladali osnovno, akrobatsko i navigacijsko letenje i uspešno izveli ispitne i samostalne letove. U narednom periodu njih očekuje osposobljavanje za instrumentalno i noćno letenje, borbena i obuka u grupnom letenju, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za borbenu upotrebu ovog tipa vazduhoplova.

Realizacijom osposobljavanja mladih potporučnika 241. lovačko-bombarderska avijacijska eskadrila će dobiti još jednu generaciju obučenih pilota za izvršavanje letačkih zadataka lovcem-bombarderom „orao“, i time unaprediti ukupne sposobnosti jedinice za pružanje vazduhoplovno vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske za šta je eskadrila i namenjena. 

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave