NaslovnaNovostiUKRAJINA Dan 43 - NATO najavio slanje oružja Ukrajini

UKRAJINA Dan 43 – NATO najavio slanje oružja Ukrajini

Četrdeset treći dan rata u Ukrajini. NATO najavio slanje oružja Ukrajini. Kijev: U sredu iz ukrajinskih gradova evakuisano skoro 4.900 ljudi. Moskva potvrđuje da su se ruske trupe povukle iz Kijevske oblasti. SAD uvele sankcije protiv ruskih banaka i Putinovih ćerki. Rusija tvrdi da je Ukrajina napala Belgorod raketom “točka-u”. UN suspendovala Rusiju iz Saveta za ljudska prava.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage unuštile skladište goriva kod Harkova.

Uništeni tenkovi u ukrajinskom gradu Buča

Portparol Kremlja Dmitrij Peksov kaže da je Rusija povukla trupe iz regiona Kijeva kako bi stvorila povoljne uslove za rusko-ukrajinske pregovore.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen Evropska unija najvila je da će Brisel uvoditi nove sankcije će uvesti nove sankcije Rusiji, pored najnovijeg paketa mera. One će verovatno uključivati i mere protiv uvoza ruske nafte, dodala je Fon der Lajenova.

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner izjavio je da želi da najveća evropska ekonomija zaustavi uvoz ruskog gasa i nafte, ali je naveo da to nije izvodljivo odmah.

Sjedinjene Američke Države najavile su novi paket sankcija protiv ruskih finansijskih institucija, kao i zvaničnika Kremlja i članova njihovih porodica, nakon rastućih globalnih optužbi za ruske ratne zločine u Ukrajini.

Te mere uključuju zabranu novih investicija u Rusiji, sankcionisanje ćerki Vladimira Putina i članova porodice ruskog ministra spoljnih poslova Segeja Lavrova.

Zvanični London najavljuje da će do kraja godine prestati da uvozi rusku naftu i ugalj, kao i da su zamrzle imovinu Sberbanke i Kredit bank ov Moskou.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da su u sredu iz gradova kroz humanitarne koridore evakuisane ukupno 4.892 osobe. Više od hiljadu ljudi uspelo je da humanitarnim konvojem iz Marijupolja stigne do Zaporožja, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta. 

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave