NaslovnaNovostiUKRAJINA Dan 37 - Napad ukrajinskih helikoptera na ruski grad Belgorod

UKRAJINA Dan 37 – Napad ukrajinskih helikoptera na ruski grad Belgorod

Rat u Ukrajini traje 37 dana. Rusija počinje sa naplatom gasa u rubljama. Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je odložio pokušaj evakuacije civila iz Marijupolja nakon što su uslovi onemogućili nastavak akcije. Ruski zvaničnici tvrde da su ukrajinski helikopteri gađali skladište nafte u ruskom gradu Belgorodu. Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba kaže da ne može da potvrdi ili demantuje umešanost Ukrajine u vazdušni udar na Belgorod.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su, u pokušaju da evakuišu oficire jedinice Azov iz Marijupolja, oborena dva helikoptera Mi-8.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da gomila trupe za nove udare po Donbasu

Ruska vojska otvara ponovo humanitarni koridor iz Marijupolja ka Zaporožju na intervenciju francuskog predsednika i nemačkog kancelara upućenu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. 

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o novom postupku plaćanja ruskog gasa sa “neprijateljskim zemljama” u rubljama kokji se primenjuje od danas. 

Američki predsednik Džozef Bajden naložio je puštanje milion barela nafte iz strateških rezervi u narednih šest meseci kako bi sprečio rast cena energenata u SAD.

Sjedinjene Američke Države žele da se granice Ukrajine zadrže onakve kakve su bile pre ruske invazije, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave