NaslovnaNovostiUNS: Hitno demantovati lažno obeležavanje dvojice novinara u Ukrajini

UNS: Hitno demantovati lažno obeležavanje dvojice novinara u Ukrajini

Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje da su na društvenim mrežama u Ukrajini članovi novinarske ekipe austrijske televizije ORF, u kojoj je i kolega snimatelj Nenad Dilparić, obeleženi kao ruski diverzanti čime im se, s obzirom na to da se nalaze u zoni borbenih dejstava, dodatno ugrožava život. UNS poziva da se što pre obavesti javnost da je ta informacija neistinita.

UNS traži hitnu reakciju nadležnih u Ukrajini i pozvaće Evropsku federaciju novinara i ukrajinske kolege da što pre javnost obaveste da je ova informacija neistinita i da predstavlja opasnu hajku na novinare i pretnju po njihov život, saopštio je UNS.

Na postu koji se širi društvenim mrežama u Ukrajini, uz navode da se radi o ruskim diverzantima, vide se novinarske propusnice koje su izdale ukrajinske vojne vlast, na kojima su fotografije, imena i prezimena novinara i snimatelja austrijskog javnog servisa. 

UNS osuđuje tu opasnu zloupotrebu društvenih mreža i traži da se osigura bezbednost ovoj novinarskoj ekipi u kojoj je i kolega Dilparić.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave