NaslovnaNovostiUKRAJINA Dan 34 - Napredak u pregovorima – Rusija smanjuje aktivnosti oko...

UKRAJINA Dan 34 – Napredak u pregovorima – Rusija smanjuje aktivnosti oko Kijeva, Ukrajina nudi neutralnost uz bezbednosne garancije

Trideset četvrti dan rata doneo je napredak u pregovorima – Rusija će drastično smanjiti vojne aktivnosti oko Kijeva i Černigova, a Ukrajina nudi neutralnost uz bezbednosne garancije. Granatiranje u Dnjepropetrovskoj oblasti i Nikolajevu. Volodimir Zelenski pozvao zapadne zemlje da uvedu naftni embargo za Rusiju.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Prethodnog dana humanitarnim koridorima evakuisano je 1.099 osoba, iz Marijupolja i Luganska.

Gradonačelnik Marijupolja rekao je da je oko 160.000 ljudi i dalje u tom lučkom gradu u kom je teška situacija usled višenedeljne opsade od strane ruske vojske.

Ukrajinci kažu da su povratili kontrolu nad Irpinjom, gradićem u blizini Kijeva, dok ruska vojska saopštava da su uništeni depoi municije kojima se snabdevala ukrajinska vojska koja brani prestonicu.

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta odbila je zahtev Rusije da plaća uvoz ruskih energenata u rubljama. Iz Kremlja poručuju – ako Evropa odbije da plaća gas u rubljama, besplatno ga neće isporučivati.

Nova runda pregovora bi ovog jutra trebalo da bude održana u Istanbulu, saopšteno je iz turskog predsedništva.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave