NaslovnaNovostiUKRAJINA Dan 28 - Granata stigla iz Ukrajine eksplodirala u ruskoj Belgorodskoj...

UKRAJINA Dan 28 – Granata stigla iz Ukrajine eksplodirala u ruskoj Belgorodskoj oblasti

Dvadeset osmi dan rata u Ukrajini. Dogovoreno devet humanitarnih koridora. Najteža situacija i dalje u Marijupolju i Hersonu.Poljske vlasti proteruju 45 ruskih diplomata, dok Moskva proteruje američke diplomate.

Šta se dešavalo predhodnih dana, pogledajte ovde. Najvažnije događaje od juče možete videti ovde.

Dok se u Evropi očekuje dolazak američkog predsednika Džozefa Bajdena iz SAD najavljuju nove sankcije protiv Rusije.Sve teža humanitarna situacija u UkrajiniSve teža humanitarna situacija u Ukrajini

Iz Kremlja poručuju da bi voleli aktivnije i na suštinu usmerenije pregovore sa Kijevom, dok se predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski sprema za obraćanje liderim NATO-a.

Portparol kremlja Dimitrij Peskov je u intervjuu za Si-En-En ponovio da će Rusija posegnuti za nuklearnim oružjem samo u slučaju “eguistencijalne pretnje”.

Najteža humanitarna situacija je i dalje u gradu Marijupolj na Azovskom moru a ukrajinska strana tvrdi da hrane posnestaje i u gradu Herson, koji je takođe u okruženju ruskih snaga. 

Rumunija i Turska su na oprezu posle upozorenja da u Crnom moru ima plutajućih mina i upozoravaju da bi one morskom strujom mogle da stignu do Bosfora i Sredozemnog mora.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave