NaslovnaMornaricaRedovna obuka pontonirskih jedinica Rečne flotile

Redovna obuka pontonirskih jedinica Rečne flotile

U kasarni „Mačvanski partizanski odred“ i na delu Save kod Šapca realizovana je redovna kondiciona obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile.

Tokom višednevnog osposobljavanja profesionalni sastav jedinice amfibijske specijalnosti realizovao je taktičke radnje i postupke prilikom savlađivanja vodene prepreke na uspostavljenom desantnom mestu prelaska. 

U zahvatu reke, uvežbavani su bezbedan i pravilan utovar sredstava na amfibijske transportere, otklanjanje otkaza i zastoja na sredstvima i plovidba transporterom u različitim uslovima, uz primenu mera maskiranja i neposredne zaštite jedinice.

U okviru obuke, realizovana je i provera osposobljenosti i ocenjivanje posluga amfibijskih transportera za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Rezultati ostvareni na obuci i tokom provere pokazuju da su pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile u potpunosti osposobljeni za pružanje podrške borbenim jedinicama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave