NaslovnaNovostiSrušila se američka vojna letilica tokom vežbe NATO

Srušila se američka vojna letilica tokom vežbe NATO

Američka vojna letilica sa četiri člana posade srušila se tokom učešća u vojnoj vežbi NATO na severu Norveške, saopštili su norveški Centri za zajedničku koordinaciju spasavanja.

Letilica tipa Bell-Boeing V-22 Osprey (Ospri) učestvovala je u NATO vežbi “Hladan odgovor” kada je prijavljen njen nestanak oko 18.30, rekli iz spasilačkog centra za Rojters.

Kako se navodi, letelica je učestvovala u trenažnoj vežbi i trebalo je da sleti u 18 sati. Vremenski uslovi u zoni vežbi bili su loši i pogoršavali su se.

– Pronašli smo ga pošto smo primili signal za hitnu pomoć – rekao je portparol Spasilačkih centara.

Nakon što je u 18:26 prijavljen nestanak Ospreja, norveška vojska je poslala dva spasilačka helikoptera i jedan Orion dugog osmatračkog aviona u potragu za letelicom, navodi se u saopštenju. „Vremenski uslovi u ovoj oblasti su izazovni“, navodi se, dodajući da su „otkrića napravljena iz vazduha Gratadalen u Bejarnu“ u 21:17 časova.

„Otkrili smo letelicu koja se srušila. Nismo videli znake života“, rekao je za Rojters šef policije u Nordlandu Bent Ajlertsen. Vremenske prilike i rizik od lavina do sada su ometali avione da slete u blizini lokacije, rekao je Eilertsen. „Zbog vremenskih uslova nije bilo moguće spustiti se na lokaciju“, navodi se u saopštenju norveške vojske. „Policija i spasilačke ekipe su na putu ka tom području oko 22 sata.

Prema nezvaničnim saznanjima poginula su sva četiri člana posade američkog aviona tokom vežbe NATO.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave