NaslovnaNovostiObilazak snaga VS za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora

Obilazak snaga VS za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem deo stalno zadejstvovanih snaga zaduženih za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

Tokom obilaska, načelnik Generalštaba je sagledao organizaciju komandovanja zadejstvovanim snagama i lično se uverio u mogućnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za otkrivanje, praćenje i neutralisanje ciljeva na zemlji i u vazduhu u svim vremenskim uslovima, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Generalu Mojsiloviću su ovom prilikom praktično prezentovane nove sposobnosti Vojske Srbije dostignute uvođenjem u operativnu upotrebu naoružanih daljinski pilotiranih vazduhoplova, a bilo je reči i o aktivnostima koje se preduzimaju na unapređenju popune, razmeštaja i operativnog rada u jedinicama i planovima za dalje opremanje ovim sredstvima.

Nakon izlaganja najstručnijih oficira u ovoj oblasti, načelnik Generalštaba je dao smernice za dalji razvoj sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO i izrazio zadovoljstvo nivoom borbene gotovosti ovog vida Vojske Srbije za realizaciju ključnih zadataka u miru i ratu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave