NaslovnaAvijacijaObuka za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni

Obuka za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni

U jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u toku je redovna obuka oficira za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni i pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u vanrednim okolnostima.

Obuku prolaze starešine na dužnostima oficira za navođenje u četama VOJIN, sa ciljem održavanja trenaža i usvajanja novih znanja u vazduhoplovnoj komunikaciji i kontroli vazdušnog prostora. 

Ovaj segment obučavanja realizuje se zajedno sa letačkom obukom posada lovačke avijacije za izvršavanje lovačko-presretačkih dejstava i zahteva visok nivo koordinacije između oficira za navođenje i pilota, uvežbanost borbenih smena u jedinicama VOJIN i potpunu ispravnost i podešenost radarsko-računarskih i telekomunikacionih sredstava.

Težište je na uvežbavanju procedura koje se primenjuju prilikom presretanja ciljeva u vazdušnom prostoru, kako bi se brzo i efikasno avion presretač doveo u najpovoljniju moguću poziciju. 

Ova obuka je od vitalnog značaja budući da se njenom realizacijom unapređuju saradnja, sadejstvo i ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave