NaslovnaNovostiObuka artiljerisko-raketnih jedinica za PVD

Obuka artiljerisko-raketnih jedinica za PVD

U artiljerijsko-raketnim divizionima za protivvazduhoplovna dejstva Kopnene vojske u toku je redovna obuka profesionalnog sastava za realizaciju kolektivnih zadataka u skladu sa namenom ovih jedinica.

Težište je na osposobljavanju operatora i posluga za borbenu upotrebu raketnih sistema za protivvazduhoplovna dejstva „strela-2M“, „strela-10M“, „šilo“ i modernizovanog sistema 40 mm „bofors“.

Nakon teoretskih sadržaja u učionicama i kabinetima, pripadnici artiljerijsko-raketnih diviziona se na trenažerima osposobljavaju za otkrivanje i praćenje ciljeva i lansiranje raketa, a u terenskim uslovima uvežbavaju taktičke i vatrene postupke na maršu, maskiranje, posedanje položaja i proračun elemenata za izvršenje gađanja. 

U nastavku obučavanja sledi realizacija trenažnih i kontrolno-trenažnih gađanja na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a zatim i bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Pasuljanske livade“, kada će se u praksi proveriti obučenost jedinica za izvršenje namenskih zadataka. 

Artiljerijsko-raketni divizioni za protivvazduhoplovna dejstva namenjeni su za neposrednu zaštitu jedinica Kopnene vojske, a realizacijom ove obuke obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti jedinica za uništavanje ciljeva u vazduhu. 

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave