NaslovnaNovostiObuka na raketnim sistemima Neva

Obuka na raketnim sistemima Neva

Na lokacijama razmeštaja diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima Neva realizuje se redovna obuka za borbenu upotrebu ovog sredstva.

Intenzivna obuka u raketnim divizionima se realizuje tokom cele godine s ciljem održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora, a kroz proces obuke prolaze svi pripadnici ovih jedinica, od borbenih posluga sistema „neva“ do tehničkog sastava iz raketno-tehničkih baterija.

U skladu sa namenom jedinica, posluge se obučavaju za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i realizaciju osnovnog tehničkog održavanja, a posebna pažnja se poklanja taktici upotrebe raketnog sistema, pa se do automatizma uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje vatrenog položaja, postupci tokom neposredne pripreme i izvršenja gađanja ciljeva u vazduhu.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav raketno-tehničkih baterija koji ima ključnu ulogu u održavanju raketa i njihovoj pripremi za borbenu upotrebu. 
Raketni sistem za PVD „neva“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim i srednjim visinama i uništavanje ciljeva na zemlji i vodi koji se mogu radarski osmatrati.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave