NaslovnaNovostiLetačka obuka na helikopterima Gazela

Letačka obuka na helikopterima Gazela

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u širem rejonu Beograda realizuje se obuka pripadnika 204. vazduhoplovne brigade za samostalno izvršavanje posebnih letačkih zadataka na helikopterima Gazela.

Letačka obuka na helikopterima Gazela

Obuka se realizuje s ciljem održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka, kako u povoljnim tako i u složenim metereološkim uslovima, danju i noću, a prolaze je piloti 890. mešovite helikopterske eskadrile. 

Letačka obuka na helikopterima Gazela

Osim što ostvaruju potreban nalet na ovom tipu vazduhoplova, piloti se osposobljavaju za grupno letenje na malim visinama po maršruti, realizaciju vanaerodromskog sletanja i poletanja para helikoptera na neobezbeđen teren, u uslovima kada smanjena vidljivost, jednoličnost terena i podizanje snežne zavese otežavaju letenje i izvršavanje zadataka.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav eskadrile, čiji su stručnost i profesionalizam ključni za ispravnost vazduhoplova i njihovu dostupnost za letenje. 
Realizacijom obuke u eskadrili, koja je u ovom periodu težišni zadatak jedinice, unapređuje se osposobljenost njenih pripadnika za izvršavanje zadataka traganja i spasavanja i transporta vazdušnim putem.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave