NaslovnaNovostiObuka pripdanika VS na simulatoru bojišta

Obuka pripdanika VS na simulatoru bojišta

U bazi „Jug“ kod Bujanovca u toku je intenzivna obuka pripadnika Vojske Srbije za realizaciju zadataka na obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Obuka se realizuje na simulatoru bojišta, medicinskom simulatoru i savremenim trenažerima za gađanje iz pešadijskog naoružanja kojima je opremljen Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije. Na ovaj način se, uz minimalan utrošak materijalnih sredstava, obezbeđuje visoka obučenost vojnika i starešina za realizaciju vatrenih i taktičkih zadataka u realnom okruženju. 

Obučavanje na trenažerima i simulatorima predstavlja deo sveobuhvatnih priprema i obuke pripadnika Vojske Srbije za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pre svega na sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

Stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije održava se i unapređuje borbena gotovost za efikasnu realizaciju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave